Muuttotarkastusahdistus

Terveiset kaaoksen keskeltä. Kuluneet viikot ovat olleet yhtä säätämistä. Suurimmat ongelmat ovat olleet keittiön kanssa. Aikasemmin jo kerroinkin, ettemme saaneet niitä kaapinovia, jotka olimme tilanneet. Sen jälkeen myyjä perui tason, jonka olimme senkin tilanneet jo puoli vuotta aikasemmin. No, ei siinä vielä kaikki. Sitten keittiötoimituksen yhteydessä ilmeni yhtä sun toista puuttuvaa tai vääränkokoista osaa. Omituista, että sanotaan ettei toimittajalta löydy niin korkeaa peitelistaa kaapiston sivuun, kun olimme tilanneet, jos ovat itse sen meille suunnitelleet ja piirtäneet. Osia meni mittatilaukseen ja niitä odoteltiin taas viikkoja  kunnes ne vihdoin tulivat ja osa edelleen vääränkokoisina. Meillä on edessä muutto tulevana viikonloppuna eikä edelleenkään tietoa puuttuvista osista ja milloin ne mahdollisesti tulevat. Niin ärsyttävää etenkin kun itse täytyy olla jatkuvasti soittamassa tai vaatimassa, jotta jotain tapahtuisi.

Täytyy kuitenkin sanoa, että niiltä osin joilta keittiö on valmis, niin se näyttää tosi hyvältä ja vastaa toiveitamme täysin. Olen myös tyytyväinen kivitasoon, joka tuli vaihdoksen myötä ja se ei onneksi näytä niin kirjavalta kuin pelkäsin. Mattapinta oli meille ehdoton, mutta vähän jännittää miten se kestää käytössä ja jääkö siihen helposti jälkiä terävistä tai kuumista astioista ym. Asentaja jo kehui meitä rohkeasta valinnasta..

Lattiaprojektimme jatkuu myös pienten kommelluksien jälkeen ja jottei muuttotarkastuspäivä tulevana perjantaina olisi tarpeeksi kiireinen jo itsessään niin päätimme panna paremmaksi ja meillä vedetään pinnoite lattioihin vielä sen päätteeksi. Lauantaina olisi vuorossa lakkaukset ja sunnuntaina toiveissa päästä jo tuomaan tavaroita sisälle. 

Ja jottei muuttotarkastusviikossa loppurutistuksineen, talon siivoamisineen, vuokra-asunnon tyhjentämisineen ja siivoamisineen olisi jo tarpeeksi niin edessä olisi vielä yksi putkenpaikkausoperaatio.. Niinhän siinä sitten kävi, että lasikaiteiden asentajamme porasivat perjantaina porrasaukossa suoraan lattialämmitysputkeen. Nyt käytävän lattiassa on reikä, putken paikkaus tapahtuu vasta maanantaina ja sen jälkeen täytyy kuvata ja paikata lattia, jotta nähdään miten kaide saadaan porattua paikoilleen ilman, että reikä tehdään toistamiseen. Reklamaatio lähti lattialämmitysasentajalle, joka on asentanut putket ihan liian lähelle porrasaukkoa. Kiirettä pitää ja todella toivon, ettemme joudu siirtämään muuttotarkastustamme seuraavalle viikolle, sillä silloin myös itse muutto pitäisi hoitaa päivässä kunnes kuu loppuu ja vuokra-asunto lähtee alta. Mutta kaiteet ovat ihanat!

Hassua muuten, että nyt kun muutto häämöttää edessä niin siltikään ei uskalla vielä hehkuttaa. Jotenkin takaraivossa jatkuvasti miettii, että mitä tahansa voi vielä tulla eteen. Sellainen tunne, että se unelma, jonka eteen on annettu nyt suunnitteluineen puolitoista vuotta kaikki aika ja energia on siinä edessä ja ihan käsinkosketeltavana, mutta edelleenkään ei jotenkin sisäistä sitä, että sinne kohta muutetaan. Ehkä se iskee tajuntaan vasta sitten, kun muuttolaatikot oikeasti kannetaan sisään.

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Ihmeen paljon niitä mokia aina sattuu. Meilläkin mm. keittiökaapistojen ovet uusittiin kertaalleen, yksi ulko-ovi oli väärän kokoinen, takasta ei tullut ihan sellainen kuin piti ja ikkunoiden pokat eivät olleet kunnolla kuivuneet, vaan niistä lähti maalit. Kyllä se siitä,  tsemppiä loppumetreille, talosta on tulossa tosi hieno!

koti rinteessä

Kiitos, täytyy vain yrittää miettiä niin, että huonomminkin voisi asiat olla. Tässä loppuvaiheessa energiat alkaa vain olemaan niin vähissä, että ei jaksaisi yhtään mitään ylimääräistä säätämistä, mutta onneksi loppu häämöttää!

TainaS (Ei varmistettu) http://maenrinteenalla.blogspot.fi

Tsemppiä loppurutistukseen! On se varmasti huimaa, kun saa näin ison projektin päätökseen:) Meillä vasta juuri nousi talo harjakorkeuteen.

koti rinteessä

Kiitos! Olo on väsynyt, mutta onnellinen! Ja silti epätodellinen! Vieläkin usein raksalle mennessäni mietin, että saanko todella kohta asua tuollaisessa talossa :) 

Tsemppiä myös teidän projektiin! Täytyypä käydä kurkistamassa teidänkin suunnitelmia :)

SannaSS (Ei varmistettu)

Hei! Tsemppiä muuttotarkastukseen. Muistan itsekin tuon tunteen vielä puolen vuoden takaa, jännitti niin kamalasti...

Mistä hommasitte nuo lasikaiteet? Meillä puuttuu vielä ulkoa... Samoin karkea hintahaarukka kiinnostaisi. Jos et halua tässä avata, niin voit laittaa vaikka sähköpostia.

koti rinteessä

Lasikaiteet meille toimitti MS-porras. Kaiteet tuli Virosta ja mittaukset ja asennus hoitui sovitusti ja toiveiden mukaan. Kilpailutin useamman firman ja hinta heiltä oli reilusti muita edullisempi. Laittaisitko meiliosoitteesi, jos kaipailet tarkempaa tietoa :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.