Onko rinnetalo epätrendikäs?

Selaillessani lukuisia talokirjoja ja talotehtaiden nettisivuja huomasin miten vähän rinnetalojen malleja niissä onkaan tarjolla. Ja ne vähäisetkin mallit ovat mielestäni aika kaameita. Olen jo pidemmän aikaa seurannut erilaisia talonrakennusblogeja ja myös niissä rinnetalon rakentamiseen liittyviä blogeja tuntuu löytyvän huomattavan vähän siihen nähden kuinka paljon rakennusblogeja löytyykään netin syövereistä. Otsikon mukaisesti kysyinkin mieheltäni onko rinnetalo jotenkin epätrendikäs tällä hetkellä? Tuntuu ainakin siltä, että suorakulmion mallinen, pitkä ja avoin tila isoilla ikkunoilla näyttäisi olevan tämän päivän juttu taloissa. Näistä malleista tunnetuin lieneekin varmaan Kannustalon Lato. Ei sillä, että meidän talon täytyisi olla jotenkin trendikäs, mutta asia kiinnitti vain huomioni.

Olin jo ennen tonttiarvontaa miettinyt talokirjojen sijaan arkkitehdin piirtämää taloa ja kun arvonnassa meille tuli rinnetontti niin oli sanomattakin selvää, että halusimme arkkitehdin piirtämän talon. Toiveidemme mukaista taloa ei talokirjoista tuntunut löytyvän ja samalla saisimme yksilöllisen, juuri meille ja meidän toiveidemme mukaisesti suunnitellun talon. Lisäksi olimme kuulleet, että kilpailuttamalla arkkitehdin luonnoksilla eri talotehtaat ei talon hinta loppupeleissä olisi paljoakaan talokirjojen pakettitaloja kalliimpi. Siinä uskossa nyt mennään.

Alueella on tietenkin omat asemakaavan mukaiset rakentamistapaohjeensa, joita tulee noudattaa. Tavoitteena on maisemaan sopiva moderni, luonnonläheinen asuinalue. Itse pidän todella paljon myös vanhoista puutaloista ja alunperin suunnitelmamme talon suhteen ulkonäöllisesti olivatkin täysin erilaiset. Haaveilin tanskalaistyylisestä puutalosta ruutuikkunoineen, mutta jotenkin ajan kuluessa fiilis alkoi kuitenkin kallistumaan selkeämmän ja modernimman talon suunnalle. Taloa ajatellessa on myös otettava huomioon ympäristö ja luonto, mihin taloa on rakentamassa ja kyseiselle alueelle modernimpi talo sopii mielestämme huomattavasti paremmin. Ja etenkin sille rinnetontille.

Asemakaava määrää myös väriyhdistelmämallit alueen eri kortteleille, joiden sisällä rakennusten tulee muodostaa visuaalisesti yhteensopiva kokonaisuus. Onneksi sattui hyvä tuuri ja meidän korttelialueemme värimallit ovat eniten meidän mieleen alueen väriyhdistelmämalleista. Olin haaveillut joko täysin mustasta puutalosta tai valkoisesta talosta tummanharmailla ikkunanpielillä. Meidän korttelimme päävärit ovat alueen vaaleimmat. Ihan valkoista taloa tuskin saamme, mutta aika vaalean kuitenkin. Nähtäväksi jää kuinka täysin noita asemakaavan värimääräyksiä tulee noudattaa. Seuraavalla kerralla lisää itse talon suunnittelusta, mutta loppuun vielä muutama fiiliskuva pinterestistä taloista, joissa on mielestäni sitä jotain.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.