Pihainspiraatiota Kevätmessuilta

Olin torstaina tulevan naapurini, ihanan Koti rakennetaan tunteella-blogin Essin, kanssa Kevätmessuilla kiertelemässä ja katsomassa löytyisikö messuilta jotain mielenkiintoista myös tuleviin taloprojekteihimme. Ja löytyihän sieltä. Voi mikä piha/puutarhakuume itselleni sieltä iskikään! Täytyy myöntää, että tähän mennessä olen tyytynyt haaveilemaan tulevasta pihasta vain Pinterestin fiiliskuvien muodossa, miettimättä juurikaan mitä alueita, toimintoja tai istutuksia pihallemme laittaisimme. Jotenkin sen osa-alueen on työntänyt jonnekin kaukaisuuteen keskittyen ensin talon suunnitteluun, sitten sen rakentamiseen ja ihan viimeiseksi pihaan. Tästä syystä en ollutkaan ajatellut tulevaa pihaa maatöiden kannalta. Pihasuunnitelman avulla kun maamassat saadaan oikeille paikoilleen jo maatöiden yhteydessä. Samoin tietenkin pihavalaistuksen kanssa. Hieman hankalaa sunnitella valaistusta pihalle ilman suunnitelmaa itse pihasta. Ja ne valaisinten kaapelit kun asennetaan edullisemmin pohjatöiden yhteydessä. Mikäli pysymme aikataulussa niin maatyöt olisi tarkoitus aloittaa tontillamme toukokuussa. Hieman kiirettä pitää siis pihan suunnittelussa.

Pahoittelut jo etukäteen kännykällä räpsittyjen kuvien huonoa laatua, en vain jaksanut raahata järkkäriä mukana koko päivää. Messualueelle rakennettujen esittelypihojen modernissa pihassa oli monia ihania elementtejä. Tykästyin yli kaiken tähän ihanan leveään, vaaleaan terassilautaan ja se sopi täydellisesti harmaiden laattojen rinnalle.

Tässä muutamia itseäni miellyttäneitä juttuja messuilta. Viljelyastiat hyötyviljelyyn, erilaiset kivet ja niillä eri pihan alueiden rajaaminen tai koristaminen, ulkotulet ja erikoisemmat kasvit kuten bambu, jäivät messuilta mieleen muhimaan. Tulipa muuten ostettua pari puutarhakirjaakin! Tästä aiheesta riittääkin sen verran pohdiskeltavaa, että taidan ensi kerralla postailla pihatoiveistani ja visioista oman pihamme suhteen.

Kommentit

Lyde (Ei varmistettu) http://talostakoti.blogspot.fi/

Minullakin oikein sormet syyhyäisi päästä jo uuden pihamme kimppuun! Toki puutarhan laiton mukavuuden vuoksi, mutta myös siksi, että tonttimme on savimaata, ja tekisi mieli saada siihen saven päälle edes jotakin jo ennenkuin muutamme, muuten lapsia ei voi päästää pihalle ollenkaan... :-D Pihasuunnitelma on onneksi jo valmiina, mutta varmaan jotakin uusia ideoitakin nousee vielä tehdessä mieleen.

koti rinteessä

Mielenkiinnolla odotan, kun te jo taloprojektissa paljon pidemmällä olevat aloitatte piha- ja puutarhapostailut ;) Veikkaan, että tulen vielä niin hurahtamaan aiheeseen ja koska pihaan saisi kulumaan loputtomasti sekä aikaa että rahaa niin yritän hillitä itseni siihen asti, että itse talo on valmis :D

Heini/Koti7 (Ei varmistettu) http://kotiseitseman.blogspot.fi/

Mä en ole pihaa miettinyt vielä juuri yhtään ja pihatyöt ollaan siirretty suosiolla suuremmaksi osaksi vasta seuraavalle keväälle.
Me ei olla oikein puutarhaihmisiä, joten jotakin suhteellisen helppohoitoista.
Isoja luonnonkiviä ajateltiin jostakin hankkia ja niiden ympärille kukkia ainakin.
Nätisti laitetut pihat ja puutarhat toki hivelee esteettistä silmää, joten mielenkiinnolla jään odottamaan millainen sunnitelma teille pihan osalta valmistuu.

koti rinteessä

Täytyy myöntää ettei mekään olla mitään viherpeukaloita, mutta innokkaita oppimaan. Ja mikäs sen parempi motivaattori, kuin oma piha :) Jotain helppohoitoista ja yksinkertaisen tyylikästä on hakusessa.

Kalliollekukkulalle/Viivi (Ei varmistettu) http://www.kalliollekukkulalle.fi

Multa ei löydy edes jauhopeukaloa ja alkoi ihan mietityttämään, että tuleeko sitä omakotiasujana ihan pakostakin viherpeukaloksi? Niin kovasti messutarjonnasta itsekin inspiroiduin ja tänään olen jo kädet multaankin sotkenut :)

koti rinteessä

Heh, sä oot jo multaan käynyt kiinni :) Mä oon vasta selaillut messuilta ostamiani opuksia ja tänään Ikeassa kiersin kaukaa kukkaosaston, ettei tänne muuttopakkailujen keskelle vahingossakaan tulis enää lisää pakattavaa. Teillä on ainakin pihaa jo paljon mietitty ja suunnitelmatkin hyvällä mallilla :)

Mrs S / Puuta ja kiveä (Ei varmistettu) http://puutajakivea.blogspot.fi/

Nuo viljelyastiat ovat ihania ja niitä on kyllä pakko pihaan saada! Meillä oli aikanaan lähinnä salaattia ja yrttejä, jopa perunaa, ja saman ajattelin nyt toteuttaa pihalla vähän isommassa mittakaavassa. En tosiaan ole mikään viherpeukalo, mutta mikäpä on ihanampaa kuin hakea oman pihan antimia suoraan pöytään :)

Ja postaa ihmeessä ajatuksesi ja visiot teidän pihasta: rinnepihalaisena ne kiinnostavat erityisesti!

koti rinteessä

Näin juuri! Itsekin odotan tuota oman pihan antimien hyödyntämistä. Jännä juttu miten piha saa jatkuvasti suuremman merkityksen koko projektissa, vaikka se aluksi tuntui viimeiseltä asialta johon paneutua. Se on niin olennainen osa yleisviihtyvyyttä. Kiva, että pihapostailut kiinnostaa, mutta samalla haastan myös sinut tekemään postauksen teidän pihasuunnitelmista :) Näin kesän lähestyessä lukisin niitä mielelläni itsekin!

Kommentoi