Raksaviikot 1 ja 2

Vihdoinkin talomme on alkanut nousta ylöspäin, tontista on tullut raksa ja pääsen siirtymään blogissani raksaviikkoihin. Viime viikon alussa meillä oli anturavalu, jonka jälkeen lähdimme itse 5 päiväksi Keski-Eurooppaan. Torstaina alkoi alakerran muuraus ja olimme siinä uskossa, että työmiehet ovat paikalla vain torstain ja perjantain muuraamassa. Yllätys olikin melkoinen, kun sunnuntai-iltana sain reissuumme ihanalta, tulevalta naapuriltamme terveiset tontiltamme kuvien muodossa ja talo olikin noussut jo kummasti! Appiukko, joka jäi viikonlopuksi meille kissavahdiksi, olikin hälyttänyt apuun pari läheistä sukulaista ja yhdessä oli hommia viikonloppu paiskittu. Jälleen kerran voi vain äimistellä tätä lähipiiriä, joka tuntuu olevan projektissa niin mielellään apuna. Ovat ihan korvaamattomia!

Blogin puolelle ei ole tullut päivitettyäkään muuttuneista suunnitelmista talon alakerran suhteen. Puolikellari muuttuikin sitten matkalla kokokellariksi. Tuo "ylimääräinen" tila on siis ikkunatonta tilaa, jonka hyödynnämme ainakin alkuun varastotilana. Ratkaisu on osoittautunut jo nyt hyväksi sillä sen kautta saatiin kuljetettua mm. lvi-putket hyvin yläkerran puolelle. Ja merkittäviä lisäkustannuksiakaan tilasta ei tule. Ylimääräistä tilaa kun jälkikäteen on vaikempi enää rakentaa. Kerran mahdollisuus on niin tehdään se jo valmiiksi, mikäli sille joskus on tarvetta. Varastotilaa ainakaan ei koskaan voi olla liikaa.

Alakertamme muurataan Weberin Leca Lex harkoista ja Leca Design harkoista ja puuverhoillaan takapihan puolelta. Leca harkoista muuraaminen siihen kehitellyn kelkan avulla on helppoa ja laastin levittäminen nopeampaa kuin perinteisellä muuraustavalla. Etenkin pitkät, suorat linjat, kuten meillä koko alakerran toinen puoli, on nopeaa muurata. Tällä viikolla päästiin itse mukaan muuraamaan (tai siis mies pääsi) ja eilen jouduttiin jo kasaamaan heti aamusta telineet paikoilleen. Sen verran korkealla mennään jo. Jännää miten muuten koko taloa alkaa hahmottamaan paremmin vasta, kun tontilla alkaa konkreettisesti tapahtumaan. Maatyövaiheessa, kun talon paikkaa alettiin merkitsemään niin hahmottui kunnolla miten talo tontille sijoittuukaan. Ja nyt kun muuraus on lähtenyt käyntiin niin alkaa vasta kunnolla hahmottamaan talon kokoa. Talomme alakerta nousee hieman korkeammalle kuin nuo kuvissa näkyvät nurkkapuut. Ja siihen päälle vielä toinen kerros.

Itselleni raksaamisessa on tällä hetkellä vain se huono puoli, että lastenvahtiroolissa joutuu seuraamaan rakentamista tontin sivusta. Kuopus kun on vielä sen verran pieni, että silmät täytyy olla selässäkin ja noita vaaranpaikkoja raksalla riittää. Toki projektiin tulee osallistuttua hoitamalla paperitöitä, kilpailutuksia, budjetin seurantaa ynnä muuta, mutta kova hinku olisi päästä itsekin ihan konkreettisesti likaamaan kätensä ja rakentamaan. Tämä onkin varmasti aika yleinen ongelma etenkin naisten keskuudessa raksavaiheessa, että lastenhoitopuoli tahtoo jäädä omalle kontolle. Toivottavasti pääsisin osallistumaan edes sisätyövaiheessa. Pakko päästä. Onneksi naapurustossa näyttää olevan samanlaisia ongelmia ja eilen meillä olikin pieni lapsiparkki tonteilla, kun peräti kolmen perheen lapset olivat siellä mukana pällistelemässä. Ihan parasta raksaseuraa!

 

Kommentit

Karolina KOTI-blogi (Ei varmistettu) http://koti7.blogspot.fi/

Tutulta kuulostaa tuo raksalla lasten kanssa oleminen. Muutaman kerran pyydettiin lastenhoitajaa että pääsin tekemään ulkomaalauksia yms ihan rauhassa. Sitten kun oli koko päivän tehnyt fyysistä työtä ja tuli kotiin niin odottikin toinen työmaa.... en olisi enää millaan jaskanut sormeakaan nostaa, saatikka laittaa viittä lasta nukkumaan. Ystäväperhe rakensi niin että lapset olivat joka viikonloppu yötä mummolassa. Se ehkä toimisi paremmin.

Kirjoitinkin joskus blogiin raksaäidin elämää vs maailmanympäri purjehdus. Mietteistä raksa-hommista. Sisustusvaiheessa pääsin tekemään sitten ihan tarpeeksi kun meidän 4v kaksoset istuivat sisällä katsomassa lastenohjelmia... (eli siis aina 1-2 tuntia kerraallaan).

Raksa-iloa!

koti rinteessä

Huh, voin vain kuvitella mikä homma raksa-aika on ollut viiden lapsen kanssa, kun kahden lapsenkin kanssa on jo tekemistä! Pitääkin käydä lukemassa tuo postauksesi raksaäidin elämästä! Luulen, että samaistuttavaa on paljon :)

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

Hyvältä näyttää näin bloginkin puolelta. Ja nyt mullekin vihdoin selvisi että mistä se raksaviikkolaskenta alkaa, ylöspäin rakentamisesta siis :) Huh, pelkäsin että mun pitää alkaa pitää kirjaa jo ensi viikolla ;)

koti rinteessä

Heh, vielä saat hetken aikaa odotella raksaviikkoja, mutta veikkaan että teillä edetään hurjaa vauhtia kun alkaa kunnolla tapahtumaan :)

mh (Ei varmistettu)

Hei! Olisi kiva nähdä valmis pohjapiirrustus koko kellarista. Meillä rinnetalon suunnittelu aika alkutekijöissä ja kovasti mietimme tehdäkö puoli vai koko kellari.

koti rinteessä

Hei! Postauksessani "pohjapiirros" näkyy alakertamme pohjakuva. Tuolloin tarkoitus oli vielä tehdä vain puolikellari ja muu osa oli merkitty katkoviivalla. Tuo katkoviiva-alue on nyt siis tuo ylimääräinen, ikkunaton varastotila, johon joskus myöhemmin voi sijoittaa leffahuonetta tai vastaavaa. Eli muuten pohja säilyi entisellään alakerran suhteen eikä muiden huoneiden paikkoja tai kokoja muutettu :)  Tsemppiä projektiinne!! :)

mh (Ei varmistettu)

Okei selvä homma. kiitoksia ja kiitos vastauksesta. :)

koti rinteessä

Itse asiassa juuri tänään päätettiin jättää portaiden alle sijoitettu varasto pois kokonaan, koska tuota varastotilaa tulee muutenkin ihan tarpeeksi ja mietinnässä on voisiko pikkuwc:n sijoittaakin portaiden alle. Eli näin ne suunnitelmat elävät ;D

Kommentoi