Saunasuunnittelua

Saunan suhteen suunnitelmat ovat muuttuneet matkan varrella melkeinpä eniten. Alussa suunnitelmissa oli todella tumma sauna U-mallisilla lauteilla. Meille ei todellakaan pitänyt tulla lauteet vastakkain..ja kuinkas sitten kävikään. Jossain vaiheessa rakennusprojektia otimme tarjouksen parilta saunatoimittajalta valmissaunasta ja selvisi, että valmissaunat olivat hintansa puolesta poissuljettu. Selvisi myös se, että U-malliset lauteet kyllä mahtuisivat niille varattuun tilaan, mutta ahdasta tulisi. Ajatus kiukaasta melkein kiinni polvissa ei houkuttanut ja suunnitelmat lähtivät toiseen suuntaan. Mitä enemmän ideoita tuli etsittyä lehdistä ja netistä, sitä enemmän aloimmekin tykästyä vastakkaisiin lauteisiin ja sellaisethan meille nyt siitten olisi tulossa.

Myös tumma sauna alkoi jossain vaiheessa epäilyttämään, etenkin kun suunnitelmat kylpyhuoneen laatoituksesta alkoivat muuttua tummanharmaan suuntaan. Itse olisin ollut jopa ihan vaalean haapapaneelin kannalla, mutta miehen toive saunan suhteen oli edelleen tummempi. Lopullisina vaihtoehtoina olivat magnolia ja jättiläistuija, joista päädyimme lopulta jälkimmäiseen. Jättiläistuijassa viehätti lämpimän värisävyn lisäksi voimakkaat värivaihtelut. Jopa yksittäisessä paneelissa voi olla suuriakin värieroja. Sen sanotaan myös kestävän lämmön- ja kosteudenvaihteluja monia muita materiaaleja paremmin.

​Todella kaunis tuijasta tehty sauna tuli vastaan Coco sweet dreams -blogista. Kuvasta näkee juuri tuon tuijan värivaihtelun, joka on niin kaunis. Pidän myös saunan lauteiden muodosta, "pölkkylauteet" on suunnitteilla myös meille.

​Toinen kaunis sauna, josta meillä on haettu ideaa lauteisiin ja valaistukseen on Minä ja Morris -blogin Elisan sauna. Lauteiden muotoilu miellyttää, vaikkakaan ne eivät ole tässä saunassa vastakkain. Ja tarkoituksena olisi myös meillä sijoittaa kuituvalot suuntaamaan valon ylöspäin selkänojien takaa. Aluksi oli mietinnässä ettei laitettaisi selkänojia ollenkaan, mutta kuituvalojen sijoittaminen kattoon ja valokeilassa istuminen ei tuntunut ihan omalta jutulta niin siksi suunnitteilla nyt selkänojiin sijoitettavat valot. Muutama valo kattoon on kuitenkin tulossa, mutta vain kiukaan päälle.

Kiukaaksi päädyimme Ikikiukaan Pilariin Wave-ohjauskeskuksella. Ikikiukaan kiukaat valmistetaan käsityönä Suomessa ja niissä miellyttää kotimaisuuden, kestävyyden ja korkean laadun lisäksi niiden järeys. En usko, että tulemme pettymään valintaan. Kiukaan sijoitamme saunan takaseinälle lauteiden väliin. Hieman jännittää tuo saunan toteuttaminen oman tiimin voimin ilman kunnollisia piirustuksia, mutta luotan taitavaan appiukkoon.. Eiköhän me ihan kiva sauna saada aikaan!

Kommentit

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

Kyllä siitä tulee kaunis! Ja nyt kun katsoin tuota ensimmäistä fiiliskuvaa niin tajusin, että meidän ystävillä on tuota samaa jättiläistuijaa! On todella kaunis ja olisi meillekin kyllä kelvannut anytime! Ikikiukaasta olen hieman kateellinen, se kun on ollut omakin haave. Niin ja laatikkomaisuudesta olen myös kade… No, tungen sitten teille välillä saunomaan niin pääsen osingoille :D

koti rinteessä

Tunge vaan, voidaan pitää tyttöjen saunailtoja ;) Teille tulee varmasti myös hieno sauna! Haapa sopii tosi hyvin tummien laattojen kanssa, kuten tuossa toisessa kuvassa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.