Tontti

Sääntö numero 1: älä tuhlaa aikaa ja energiaa talon suunnitteluun ennen tontin hankkimista. Näinhän siinä kävi, että olimme katsoneet tonttialueelta naapurikunnan tonttiarvontaa varten suosikkitonttimme top 5, jotka kaikki sijaitsivat samassa korttelissa, kauniilla kallioalueella. Lukuisten talokirjojen selailujen, internetin syövereissä surffailujen sekä ajatusten ja ideoiden jakamisen jälkeen olimme luoneet mielikuvan ihannetalostamme. Ja kun arvontatilaisuudessa arpaonni osui kohdallemme niin kaikki menikin uusiksi. Nimittäin tontti, jonka saimme olikin rinnetontti. Etukäteen olimme siinä luulossa, että lähimpänä järveä sijaitsevat rinnetontit varmaan menisivät tonttiarvonnassa valintoja tehdessä ensimmäisinä. Ihmetys olikin suuri, kun kyseiset tontit jäivät viimeiseksi. Ja niistä viimeinen siis tuli meille.

Heti arvontapäivän jälkeisenä päivänä suuntasimme tontillemme ihmettelemään, että miltäs se nyt näyttikään. Jotenkaan kummallakaan meistä ei ollut edes tarkkaa muistikuvaa juuri kyseisestä tontista. Tonttialueelle päästessämme huomasimme miksi ei. Hassua miten muilla tonteilla puita tuntui kasvavan suhteellisen harvakseltaan, kun taas juuri meidän tonttimme oli niitä tupaten täynnä. Oli vaikea saada edes hahmotettua kokonaiskuvaa tontista kaiken sen puun keskellä. Lisäksi huomasimme, että tontissa rinnettä ei ollut pelkästään tontin etuosa vaan myös toinen sivu, joka kaartoi tontin takaosaa kohti aika jyrkästikin. Nopeasti katsottuna tontti tuntui hieman haastavalta. Näin amatööreinä emme osanneet edes lähteä arvailemaan mahdollista perustustapaa tai talon sijoittamista tontille. Ne selviäisivät kyllä aikanaan. Näimme kuitenkin myös tontin mahdollisuudet; rinteistä saisi näyttävän piha-alueen, tontilla oli vain yksi raja-naapuri, tontin "takapiha" oli metsään päin, jossa ei ollut muuta läpikulkua kuin alueen lenkkipolku, ja lisäksi tontti sijaitsi n.100m järveltä. Hyvällä tuurilla tontilta saattaisi nähdä jopa pilkahduksen järveä. Ei muuta kuin suunnittelemaan rinnetaloa!

 

Kommentit

Mrs S / Puuta ja kiveä (Ei varmistettu) http://puutajakivea.blogspot.fi

Onnea tontista! Rinnetontit ovat pelkästään täynnä mahdollisuuksia (nimimerkki "näin uskoo rinnetonttilainen" ;) ). Meille tosin talo ei rakentunut rinteeseen, mutta pihan suunnitteluun tulee ne omat haasteensa...tai siis mahdollisuutensa. Hyvällä suunnittelulla rinnetontista saa juurikin mainitsemasi näyttävän piha-alueen ja parhaimmillaan näkymät ovat mitä komeimmat. Oma hullu haaveeni on myös jonkinlaisen liukumäen suunnittelu lapsille :)

Tsemppiä projektiin! Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

Noiden teidän korttelin tonttien parasta antia on ihan varmasti tuo mahdollinen järvinäkymä. Ja kun järven ja teidän tontin välissä ei käytännössä ole muuta kuin metsää, niin mikäs siinä kävellessä kylpytakissa aamu- tai iltauinnille ;) Enpä muuten ollut myöskään pistänyt merkille miten paljon puuta teidän tontilla on! Ja koivujakin. Te sentään saatte siis omalta tontilta puuta talteen. Meillä on muutama hassu mänty (tai ainakin nyt tuntuu siltä), eli niitä ei kauan poltella :)

koti rinteessä

Joo puuta kyllä löytyy!! :) ja kun näät jonkun luikkivan kylpytakissa aamun tunteina metsikössä (sitten joskus kaukaisessa tulevaisuudessa) niin se on sitten minä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.