Saunan ja kylppärin suunnittelua

Noniin, kohta alkaa olemaan viimein pohjakuvat valmiit!!  Saunan seinä on tuonut vähän pohdittavaa, koska alunperinhän oli selvä että saunan yksi seinä halutaan kokolasisena (on vissii nykyisin muotii;). No sitten kuultiin, että tummennetussa lasissa näkyy helpommin kalkkitahrat, joita vedestä lasiin roiskuu. Lisäksi kuultiin, että lasin pitäminen puhtaana saunan sisäpuolelta voisi olla vaikempaa, jos lauteen ja seinän väliin ei jätä kunnon rakoa. Tästä johtuen tuli mieleen pitäisikö saunan seinä kuitenkin tehdä umpiseinäksi..? Facebookin raksakimppasta kysyttiin käyttökokemuksia, jos sieltä saisi jotain täkyjä. Joku rakentaja oli tehnyt oman saunansa lasiseinän mittatilauksena kahdesta lasiovesta, joku oli jättänyt 10cm raon ja joku oli laittanut vahan / kalvon lasin pintaan.. Näistä alkoi kiinnostamaan tuo lasin käännettävyys, jolloin lasin peseminen helppottuisi, eli ehkä päädytään siihen lasiovihommeliin 🙂 Ja tummennettu lasi olisi tyylikäs- Nämä kaikki pitää siis ilmoittaa talotehtaalle, joten paljon pitää ottaa asioita huomioon jo heti alkuvaiheessa. 

Tämän tyyppinen lasiseinä olisi passeli (Kuva lainattu lasiverkkokaupan sivuilta):

Saunan_lasisein_lasiverkkokauppa.jpg

Sitten toinen pähkäilyn paikka on ollut kylppärin seinät, jotka tulevat vakiotoimitukseen levypinnnalla. Toisten mielestä muurattu seinä on parempi ja toiset liputtavat levypintaa. Hinnassa erotus on 1400e, eli harkkoseinä on vähän vain kalliimpi. Ehkä päädytään siihen harkkoseinään, ainakin alakerran kylppärin osalta. Yläkertaan tulee suihkutila wc:n yhteyteen. Kaakeleiden valintaa ei tarvitse onneksi hetkeen tehdä, koska se tulee olemaan vaikea rasti.. toisaalta valkoinen kestäisi aikaa ja olisi raikas, tumma kylppäri olisi varmaan ihan magee, hiekan sävy ehkä laast siisön meidän makuun ja entäs itämainen kuvio -siihen saattaisi joskus kyllästyä. Mutta selvää lienee, että seinille haluttaisiin kuitenkin isompaa laattaa ja kaatojen vuoksi pienempää laattaa lattiaan.

Jotain tämän tyyppisiä tehostelaattaa voisi laittaa mietintään (Kuva Bauhausin sivuilta lainattu):

tehostelaatta-bauhaus.jpeg

 

 

Kommentit (1)
  1. Ajattelimme myös laittaa lasiseinän kylppäriimme. Tehdään hieman remonttia kotonamme. Kauniin näköinen tehostelaatta. https://www.gfservice.fi/asennuskalusto

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *