Britax B-Motion 4 rattaat

7E31AFA4-B036-4C10-9C65-7ADAE97AF781.jpeg

52FB05B4-FCD9-4796-9989-88B63A949CD5.jpeg

BF5C20CF-22BB-4616-AB69-B23924A387D2.jpeg

Mä kuljen paljon lasten kanssa kävellen ja bussilla koska mulla ei ole ajokorttia, miehen työpäivinä eli lähes joka arkipäivä, me ollaan siis keskenämme ilman autoa. Musta on tosi inhottavaa työntää rattaita jos ne on epäkäytännölliset tai huonot työntää, jos rattaat rullaa huonosti tai puoltaa jompaankumpaan suuntaan. Kääntyvät etypyörät, ilmakumeilla , on mun lemppari. Ilmakumit jotenkin vaan aina rullaa oli maasto mikä tahansa ja kääntyvät pyörät helpottaa musta esim. Yhdellä kädellä käyttöä kun voi kääntää ja työntää yhdellä kädellä vaunuja ja toisella kädellä sitten auttaa esikoista vaikkapa pyörän kanssa. Kääntyvät pyörät jakaa kyllä mielipiteitä ja niistä joko tykkää tai ei, mutta kätevää on, kun ne saa lukittua tarvittaessa myös menemään suoraan jolloin eivät tietenkään käänny. Meillä oli ennen ( tai onhan ne varastossa vieläkin) Tutek T-Amberot yhdistelminä ja ne on kyllä ihanat, mut mun mielestä pelkkinä rattaina aika kolhot ja vie paljon tilaa myös kasattuna. Myös meillä oli jarru jotenkin tosi jäykkä ja melkeen sai kädellä sen aina naksauttaa, uskon että tämän voisi välttää jollain jarruhuollolla kyllä!
Yhdistelminä siis ihan mahtavat tuota jarrua lukuunottamatta, nämä pitäisikin huoltaa ja myydä pois. 
Tutekien jälkeen meillä oli Carenan matkarattaat, myöskin kääntyvillä pyörillä, mutta jotain kovakumia? Ja edessä siis ”kaksoisrenkaat”, ei hajuakaan mikä tämä oikea termi on, haha. Nuo ovat kyllä matkaraittaina ehkä juuri ja juuri menettelevät , mutta meidän käytössä liian heppoiset ja hankalat vaikka tavarakori olikin ihan super ja veti sisäänsä uskomattoman määrän rojua tarvittaessa. 
 
Pitkään pähkäilin , että raaskinko ostaa uusia rattaita tässä vaiheessa, mutta kun totesin , että mehän käytetään niitä jokapäivä , niin halusin ettei mun tarvitse tuskailla. Siitä lähti sit googlesormi sauhuamaan ja vertailin ja tutkistelin eri vaihtoehtoja. 
Baby Jogger City Minit kävi mielessä niinkuin myös Britax b-agile 4 , lähdin Lastentarvikkeeseen sillä mielin, että ostan nuo B-agilet . Liikkeessä kuitenkin testailin myös B-Motion 4 rattaita jotka totesin paremmiksi jo pelkästään ilmakumien ansiosta. Näiden kahden Britaxien välillä ei ollut suurta eroa, Motioniin tuli turvakaari mukaan ainakin Lastentarvikkeessa, muttanesim Kärkkäisen sivuilla Agileihin ei. Pieni jousitushan näissä on, toki ei mitään verrattuna yhdistelmiin, mutta jo tässäkin asiassa ilmakumit ovat suuri plussa. Molemmat olivat alennuksessa, Agilet maksoivat n.199 e (mallikappale) ja olivat viimeinen ainakin siellä liikkeessä, poistuu kuulemma myynnistä joten uusia ei ole tulossa. Motionit maksoivat n. 249-279e riippuen väristä, me ostimme mustat hintaan 249e.
 
 
Nyt meillä on jo käyttökokemusta näistä Britax B-Motion 4 rattaista  useammassakin maastossa ja en voi kuin suositella.  Portaattomasti säätyvä selkänoja makuuasentoon ja siitä ylös, toki ihan täysin pystysuora ei asento ole ylimillään, meille on kuitenkin riittävä. Rattaissa on myös jatkettava kuomu, jossa ”jatkona” toimii hyttysverkko, kuomu on oikeasti tosi reilu ja suojaa hyvin auringolta ja esim tuulelta. Ihan vain siis näppärästi avaat vetoketjun niin kuomu pidentyy! Työntäjän ulottuvissa on iso säilytystasku. Työntöaisa on säädettävä näppärästi joten sopivat monenmittaisille työntäjille. Kääntyvät etupyörät saa lukittua menemään suoraan sekä näihin saa erikseen ostettua talvirenkaat eteen kääntyvien tilalle. Tavarakori saisi olla isompi, mutta on näinkin kyllä yllättävän tilava. Näissä on yhden käden kasausmekanismi joka mahdollistaa vaikkapa vauvan tai isommankin lapsen sylissäpidon samalla kun kasaat/avaat rattaita! Ihan huippu ominaisuus. Rattaat menevät yllättävän pieneen tilaan ja esim renkaat irtoaa todella nopeasti jos tarvitsee saada entistä pienempään tilaan.
 
 
 

 

Kommentit (1)
  1. Britax Rattaat | Porvoo Uutiset
    26.6.2020, 00:16

    […] Britax B-Motion 4 rattaat – Kotiäidin mietteet | Lily – Britax B-Motion 4 rattaat. 0 Mä kuljen paljon lasten kanssa kävellen ja bussilla koska mulla ei ole ajokorttia, miehen työpäivinä eli lähes joka arkipäivä, me ollaan siis keskenämme ilman autoa. Musta on tosi inhottavaa työntää rattaita jos ne on epäkäytännölliset tai huonot työntää, […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *