Kesän menovinkit

Kesällä huvipuistot aukeaa,muumit heräilee ja uimarannst kuhisee ihmisiä. Useimmilla on kesäloma jolloin tehdään jotain spessua, myös me aiotaan tehdä jotain meille spesiaalia vaikka miehellä ei lomaa olekkaan.

Meidän kesälomareissut sijoittuu siis viikonlopuille ja meillä onkin jo sovittuna Särkänniemi päivä kesäkuussa. Oltiin myös viimevuonna, esikoinen oli silloin noin 4,5v ja pienempi noin 6kk. Esikoiselle siellä olikin paljon juttuja ja laitteita vaikka häntä kovin silloin vielä jännitti. Toivotaan, että tänävuonna hän olisi hieman rohkeampi ja kävisi useammassa laitteessa. Viimevuonna jäi eläimet katsomatta , mutta tänävuonna ne käydään katsomassa ihan jo kuopuksen vuoksi, hän on hulluna eläimiin! Särkänniemessä on useampi laite ihan pienillekkin , jos menee aikuisen kanssa ja rohkeus riittää(kummallakin). Särkkisreissun jälkeen olisi tarkoitus käydä Tampereella jossain syömässä, joten otan vastaan vinkkejä lapsiystävällisistä ravintoloista!

Myös Muumimaailma on meidän kesän to do-listalla . Muumimaailma on kiva lähes kaikenikäisille ja itsekin siellä viihtyy jos sää vaan suosii! Esikoinen kylläkin pelkäsi muumeja ja muita hahmoja , mutta viihdyttiin silti! Siellä on onneksi paljon muutakin nähtävää , kuin hahmot. Uskon , että kuopus tykkää myös nyt enemmän, kun voi itsekkin kävellä siellä. Viimereissula hän taisi ottaa askelia tai kävellä huterasti , mutta ei olisi ollut pientäkään mahdollisuutta antaa kävellä itse siellä. Varaudutaan kyllä tänäkin vuonna vaunuilla ja kantoliinalla , sekä uutena tuttavuutena Skiphopin valjasrepulla! Tämä meillä oli jo tivolissa käytössä, toki hirveästi ei pikkupojan mieltä lämmittänyt ja loppureissu mentiin sylissä ja liinassa. Katsotaan jos Muumimaaimassa antaisi repun olla paremmin kun on niin paljon nähtävää!

 

oletteko te käyneet Muumimaailmassa? Onko antaa vinkkejä reissuun? Kirjoitan sitten oman postauksen kun ollaan käyty!

 

Korkeasaari on listalla kolmantena , mutta aika epävarma vielä. Tämä olisi helppo toteuttaa samalla reisulla jos mentäisiin katsomaan lasten serkkuja, mutta miten mahtaa lapset siellä viihtyä. Korkeasaari on kyllä halpa, ettei kauhea menetys olisi vaikka olisi vain nopea visiitti. Esikoinen on kyllä ollut korkeasaaressa Mummonsa kanssa, silloin hän pelkäsi lähes jokaista eläintä jonka näki, uskon kyllä , että nyt hän olisi jo enemmän kiinnostunut! Muistaakseni viime reissusta on pari vuotta. 

Minkä ikäisille korkeasaari on sun mielestä paras? Onko jotain vinkkejä ruokailuun liittyen tai mikä korkeasaaressa on pakkonähdä-juttu? 

 

Uimarannoilla tulee toki varmasti myös käytyä, esikoinen tosin pelkäsi niitä(kin) vielä viimevuonna, tai oikeastaan, ne ötökät maassa ja kuulemma vedessä. Uskon silti, että tänä kesänä tullaan viettämään enemmän aikaa uimarannoilla kun pienempi on aivan varmasti hurja vesipeto! Ehkäpä se isosiskokin siitä rohkaistuu! Sisällä kylvyssä/ suihkussa ja ulkona uima-altaassa hän on kyllä viihtynyt jo viimevuonnakin . Luonnonvedet jännittää siis. Me ollaan käyty Naantalissa Kesärannassa ja Maskun Rivieralla yleensä, molemmat kivoja paikkoja!

Turun seudulta lapsiystävälliset rannat kiinnostaa siis!

Myöskin titi-nallen talo ja Herra hakkaraisen talo, ovat kovasti kehuttuja, näistä kuulisin miellelläni lisää ❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *