Ruokalutottumukset lapsiperheessä

 

Ennen kuopuksen syntymää, meille oli lapsen ruokavalio asiat aikalailla pimennossa mm. Suola ja sokeri. 

Vaikka luulis et kyllä aikuinen ihminen tietää, ei se aina niin ole. Harmittaa jälkikäteen, ettei ole ottanu jo silloin asioista selvää. Raskauden aikana löysin Simppeliä Sormiruokailua

sivun josta eksyinkin sitten Simppelin facebook sivulle. Sivua ylläpitää Turkulainen sormiruokamuija Marjut Ollila ja hänen reseptit pienille ja miksei isoillekkin sormiruokailijoille, ovat ihan mahtavia! Paljon valaisevaa tietoa sormiruokailusta joista en tosiaan tiennyt silloin vuonna 2013 , eikä näitä asioita kyllä neuvolastakaan ole kuullut! Marjut on kirjoittanut myös kirjan, jota en itse ole kylläkään lukenut, olen kuullut kehuttavan ja ehkä itsekkin tämän vielä ostan! 

Itse olen pysytellyt Simppelin sivuilla facebookissa lähinnä , sieltä saa vastauksen jokaiseen ruokailuun liittyvän kysymykseen kyllä, haha. 

 

Mulle nykyään tärkeää on monipuolisuus ja se, että ruoka sopii koko perheelle. Meillä ollaan jo ylitetty se maaginen yhden vuoden ikä, joten olen höllännyt esim suolan kanssa ja sitä jo lisäämme ruokaan , kuitenkin pääpaino on erilaisissa mausteissa ja yrteissä. Ruuan pitäisi olla myös helppoa ja suht nopeaa, sillä aikaa on rajallisesti ja sen ajan käyttäisi mieluiten muualla kuin hellan ääressä. 

Makaroniruuat ovat täällä lasten suosikkeja ja onneksi aika hyvin sovellettavissa. Itse olen enemmän perunaihmisiä , joten pelkkää makaronia ei meillä syödä, heh. 

 

Usein kuulee , että lapsi ei syö kasviksia tai hedelmiä ja olen tätä kummaksunut useasti, varmasti siis on lapsia jotka eivät syö , mutta kun omat syövät mielellään niin onhan se itselle kummallista. 

 

Jokaisella ruualla kasviksia tai juureksia! Meillä yleisimmin ihan salaattia eli kurkkua, paprikaa, tomaattia ja salaatinlehtiä tai sitten uunikasviksia, keitettyjä kasviksia tai ihan vain kurkkua ja porkkanaa pilkottuna. Hedelmiä meillä syödään myös paljon, välipalalla, aamupalalla ja iltapalalla yleensä vähintään yksi hedelmä per lapsi. 

 

Itsekin pidän hedelmistä, jos tekee mieli herkkua niin pilkon hedelmiä oman maun mukaan, kaadan sekaan maustamatonta jugurttia ja lorautan sekaan hunajaa! Nam, ihan uskomattoman hyvää ! 

 

Mulla ehkä isoimpana ongelmana nykyään ruuanlaitossa on se, että olen todella kaavoihin kangistunut. Tulee tehtyä niitä samoja ruokia aina vaan ja ne alkaa todenteolla kyllästyttämään. Uusia reseptejä on toki ihana kokeilla ja harvoin kokeilen, mutta useimmiten lapset eivät niistä pidä, joten siinä ehkä syy miksi samat ruuat pyörii. 

 

Mä ajattelinkin seuraavaksi koittaa tehdä Falafeleja! En ole ikinä maistanut , se tuo ehkä oman haasteensa siihen tekemiseen, kun ei tiedä miltä kuuluisi maistua. Mutta koitan kaivaa jonkin hyvän ohjeen jonka mukaan mennään sitten, pilkulleen.. Mullahan on tapana soveltaa kaikkia reseptejä, ehkä tämä on syy siihen miksi lapset ei pidä , haha.

 

Jos just sulla on hyvä ohje Falafeleihin, niin vinkkaa mulle!

 

Millaiset on teidän perheen ruokailutottumukset? Entäs koko perheen luottoresepti?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *