Testissä falafelit!

Mulla on tapana tehdä lähes aina niitä samoja ruokia, jotka toki ovat hyviä eikä niissä ole mitän vikaa, mutta joskus kaipaa myös jotain uutta. Jo pitkään olin halunnut testata falafeleja, mutta kynnys siihen, että lähtee testaaman jotain mitä ei ole edes maistanut, on itselläni suuri. Falafelit kuulostavat uskomattoman hyvältä ja niitä on moni kehunutkin. Päätin sitten , että etsin hyvältä kuulostavan ohjeen ja teen niitä! No, haku ”falafel resepti” tuotti vähän liian montakin vaihtoehtoa ja mulla menikin puoli tuntia ohjeen etsimisessä. Lopulta hyvä ohje löytyikin K-ruoka resepteistä. Me jätettiin tosin seesaminsiemenet pois ja myös minttukastike, joka tosin oli virhe koska kastiketta olisi kyllä kaivattu! 

Mä olin kuvitellut falafelin rapeakuoriseksi , pehmeäksi sisältä ja enemmän mausteiseksi. Tällä ohjeella ei tätä ainakaan saavutettu, haastavaa tässä onkin se, kun en tiedä miltä pitäisi maistua! Mulle maistui , lapset ei ihan yhtä innoissaan olleet ja itsekin tosin kaipasin sitä kastiketta. Olivat hieman kuivahkoja mielestäni eikä lisukkeena ollut riisi auttanut asiaa. 

Mitä falafelejen kanssa ”kuuluisi” syödä?

Menee kyllä vielä testiin, ehkäpä jollain toisella ohjeella, mä tein kyllä kaksinkertaisena taikinan, kun en ollut varma paljonko tästä tulee ja voihan olla , että olen kämmännyt jossain kohtaa tuplaamisessa? 

Tässä vielä ohje :

1tlk (380g)  Kikherneitä suolaliemessä

1 (100g) pieni sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 1/2dl persiljaa hienonnettuna 

1 kananmuna

1dl korppujauhoja

1rkl sitruunamehua

1tl juustokuminaa(jeeraa)

3/4tl suolaa

1/4tl chilijauhetta

Koristeeksi:

Seesaminsiemeniä

persiljaa hienonnettuna

Tee näin:

Valuta kikherneet, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Mittaa kaikki ainekset tehosekottimen tai monitoimikoneen kulhoon ( itse tein sauvasekottimella kun en muuta omista) ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa taikina kostutetulle leikkuulaudalle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 30 palaa, muotoile palat pyöryköiksi.

Kaada seesaminsiemeniä erilliselle lautaselle ja pyörittele pyörykät niissä.

Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät kypsiksi miedolla lämmöllä noin 10 min välillä käännellen. Pidä pyörykät lämpiminä tarjoa kastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *