Juoksureitti Laajalahden ympäri

Juttelin viikonloppuna Lauttasaaressa asuvan kaverin kanssa. Hän harrastaa juoksua ja kertoi olevansa hyvin iloinen Larun hyvistä rantareiteistä. Kysyin, mitä hän tykkää Laajalahden lenkistä. ”En ole kokeillut! Missä se on?”

Seuraavalle omalle lenkilleni sattui sopivasti syyskuun paras sää (myös äkillinen raivoisa sadekuuro, mutta se oli vain virkistävää). Innostuin ottamaan inspiraatiokuvia, kaveri voi käyttää näyttää vaikka kuvallisena reittiohjeena.keilaniemi länsiväylä juoksureitti laajalahden ympräri.jpgKotoani katsottuna Laajalahden kiertoreitti alkaa Keilaniemestä. Länsiväylän siltojen kohdalla on aina muutama ukko kalassa. Osa ukoista on muuten varsin nuoria. 🙂

länsiväylä juoksulenkki juoksureitti laajalahti.jpgParin kilometrin asfaltoitu suora Länsiväylällä olisi hyvin tylsä ilman pohjoiseen avautuvaa maisemaa. Lauttasaareen tultaessa vastassa on rasittava Katajaharjun nousu, josta selviytynyt saakin lasketella alamäkeä Kaskisaareen saakka.

kaskisaari kevyenliikenteen väylä lenkkipolku juoksureitti lehtisaari silta.jpg

Kaskisaaresta reitti jatkuu toista pikkusiltaa Lehtisaareen. Heti sillan jälkeen tulee kääntyä vasemmalle, jossa on merenrantaa mukaileva pikkupolku. Se on ihanan pehmeä askellettava, mutta soveltuu käytettäväksi vain nilkkasukkiin ja pitkiin housuihin pukeutuneena. Oikealle suuntaamalla pääsisi ennen pitkää Munkkiniemeen ja Töölöön.kaskisaari juoksulenkki lenkkipolku.jpg

Näkymä Kaskisaaren ja Lehtisaaren väliseltä sillalta.

kaskisaari ranta lenkkipolku juoksureitti lehtisaareeni.jpgLaajalahden lenkki sopii loistavasti myös sauvakävelyyn, jonka suuri ystävä olen. Niskat kiittävät!

keilaniemi kuvattu lehtisaaresta.jpg

Lehtisaaren rantapolulta katsottuna Keilaniemi näyttää tältä. Lenkin alkupää on suoraan edessä.

Jos nähdään illalla reitillä niin moikataan! Olen se, jolla on täysmusta tuulipuku ja siinä iso koiraheijastin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *