Jouluperinteet

 

 

joulu6.jpg

 

Ho ho ho!

Jouluuun on alle viikko! Tämä on ensimmäinen joulu, kun olemme omassa kodissa. Kivointa tässä on se, että meille tulee jouluksi vieraita, joita houstata! Pidimme tässä aiemmin viikolla pienen joulupalaverin osallistujien kesken ja suunnittelimme joulun aikataulun, menyn ja tekemiset sun muut. Niin siistiä! Leppoinen perhejoulu tiedossa siis.

Veikkaan, että aika monella suomalaisella on pitkälti samanlaiset jouluperinteet: joulusaunaa, riisipuuroa, joulukirkkoa, hautausmaalla käyntiä, lähimmäiset ympärillä, hyvää ruokaa ja hyvä meininki. Mutta mutta, se kaava, missä järjestyksessä joulu selvitetään läpi, poikkeaa toisistaan ja tekee siitä juuri sen oman joulun. Alkaako joulu saunalla? Vai puurolla? Kuunnellaanko joulurauhanjulistusta? Viimehetken ostoskierros? Sukulaisia? No entä se maksalaatikko, kuuluuko jouluun vai ei?

Itse olen aina fiilistellyt joulua ja tykkään ihan hulluna kuulla minkälaisia jouluja muut viettävät. Jouluperinteet ja tarinat on kivoja! Oli äärettömän mielenkiintoista viettää ensimmäinen joulu anoppilassa, poissa omista tutuista joulukaavoista ja oman perheen ympäriltä. Heillä siellä oli jokseenkin samanlainen joulu, mihin olen omien vanhempieni luona tottunut, mutta järjestys oli hieman eri ja maksalaatikkoa ei olisi ollut ilman minua, eikä kilokaupalla suklaata..

Jännä nähdä minkälainen tästä joulusta tulee ja minkälaiset jouluperinteet meidän perheelle muotoutuu. 

Ihanaa joulun aikaa tyypit <3

 

 

joulu3.jpg

 

joulu4.jpg

 

-Iida

 

hyvinvointi mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *