Kodin värimaailma

 

Viimeaikoina mietinnän alla on kovasti ollut uuden kodin värimaailma. Lähtökohtana on alusta asti ollut, että pääosan väripaletista saavat valkoiset seinät ja luonnollisen puun värinen lattia, joko saarni tai tammi. Nämä perusvärit antavat sisustukselle enemmän sijaa rönsyillä ja mahdollisuuden muuttua mielialan, vuodenajan ja sisustusfiilisten mukaan.  Valkoinen ja puu antavat hyät raamit kodin tunnelman luomiseen. Muunmuassa keitttiö meille tulee valkoisena, tammitasolla höystettynä. 

Tarkoitus ei kuitenkaan ole luottaa pelkkään valkoiseen ja puuhun, vaan tehostevärejä kuitenkin on ajatuksena käyttää, melkeinpä joka huoneessa. Olen omissa sisustushaaveissa unelmoinut murretuista sävyistä, tummaa ja vaaleaa sopivassa suhteessa. Kuitenkin sillä lähtökohdalla, että aika maanläheisissä ja ajattomissakin väreissä pysyteltäisiin. Mielessä on pyörinyt kiven ja saven erilaiset sävyt, sekä metsän vihreä, yönsininen ja lappapuuron punainen. Myös erilaiset metallinsävyt houkuttelisivat. 

Kauniita värejä on olemassa niin paljon, senpä vuoksi on hillittömän vaikeaa tehdä lopullisia päätöksiä.. Mutta onneksi tässä on vielä aikaa pohtia ja muuttaa mieltään, seiniä ei kun vielä ole edes aloitettu paklaamaan. 

Tässä pari ideakuvaa:

collage-2015-12-12.jpg

collage-2015-12-14.jpg

 

Näihin tunnelmiin!

 

-Iida

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *