raksaa

Itse ajattelin lasten kanssa liueta ensi viikolla omien vanhempieni helmoihin valmistelemaan joulua ja kantamaan oman kortemme kekoon jouluvalmisteluissa. Mies jää vielä kotiin, tai siis lähinnä töihin ja raksalle, kotona hän käy, ja on oikeastaan käynyt viimeisen 8kk ajan, nukkumassa ja suihkussa. Hän tulee sitten perässä pohjoiseen joulunviettoon. Hyvä juttu vanhempien nurkkiin menemisessä on se, että lastenhoitoapua  on tarjolla rutkasti, ukki kun on sopivasti lomalla! Hip hei, minä siis jätän lapset hoitoon ja kurvailen ypöyksin ja ennen kaikkea rauhassa tekemään jouluostoksia. 

Tämä rakenteilla oleva talo on siis meidän perheen ensimmäinen oma koti, ensiasunto. Vaatimattomasti päätimme aloittaa suoraan omakotitalon rakentamisella. Altaan syvempään päähän siis heti alkuun, niin sanotusti. Mutta meille tämä vaihtoehto oli aikalailla selvä heti alussa, kun aloitimme pohtimaan ostaakko kerros- vai rivitaloasunto vaiko rakentaa. Mieheni on ammatiltaan rakennusinsinööri ja vallan kätevä käsistään, mitä rakentamiseen tulee ja hällä on ollut haaveena jo hyvän tovin oman talon rakentaminen. Joten minä en sitten yhtään pistänyt kapuloita rattaisiin, kun ajatus oman kodin rakentamisesta syntyi, päinvastoin, pökköä pesään. Silmissä siinsi jo silloin oma piha ja terassi, tilaa ja oma rauha. Vielä ei ainakaan tämä päätös kaduta tippaakaan.

Tällä hetkellä raksa on jo hyvässä vauhdissa. Onneksemme syksy ja alkutalvi on ollut lauha ja leppoisa, vielä marraskuussa maalasimme ulkovuorilaudoitusta, uskomatonta sanon minä. Nyt olemmekin päässeet ulkotöistä siisteihin sisähommiin. Viime- ja tämän viikon mies on naputellut väliseinien runkoja paikoilleen, minä olen lähinnä käynyt ihastelemassa. Jännää oli huomata, kuinka iso muutos ja edistysaskel väliseinien ilmestyminen oli omaan silmään. Tuntui jopa siltä, että tämä projektihan saattaa joskus olla valmis!

Joulun välipäivinä olisi tarkoitus saada sähkötyöt vedettyä läpi. Seuraava oma projektini onkin ryhtyä pohtimaan ja luonnostelemaan kodin sähkösuunnitelmaa. Vaikka helpolta kuullostaa, niin voin kertoa, että tosiasiassa on aika haastavaa yhtäkkiä päättää minne haluat pistorasiat, valokatkaisijat, lamput ynnä muut. Täytyneekin pikimmiten alkaa pohtimaan minkälaista valoa ylipäätään haluan omaan kotiin; suoraa, epäsuoraa, spottia, tunnelmaa.. Onneksi on Pinterest.

valaistuskollaasi.jpg

Kuvat lainattu Pinterestistä: keittiö, sauna ja olkkari

Ollaan kuulolla! 

-Iida

suhteet oma-elama mieli sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *