Be prepared or be ready

Tänään se alkaa!

Illalla lähtee kone kohti Ateenaa, ja seitsemän viikon irtiotto starttaa. Loppuviikon vietän ystäväni kanssa lomaillessa saarilla, mutta maanantaina aloitan työnteon vapaaehtoistyöntekijänä kesäleirillä. Ohjelma on siis AIESECin Global Citizen, jonka tarkoituksena on ainakin itselleni hypätä ulos mukavuusalueelta, ja kokeilla jotain sellaista, johon ei ehkä toiste löydy tilaisuutta. Muutama viikko sitten epäselvää oli periaatteessa vielä kaikki asumiskuvioita myöten, mutta tämän reissun tavoitteena onkin heittää odotukset roskakoriin ja kasvattaa pitkää pinnaa. Jos vaikka kotiin palattua voisi oikeasti antaa sisältöä työhakemuksissa lukevalle adjektiiveille pitkäjänteinen, kärsivällinen ja joustava. En tiedä auttaako yhtään, että tiedostaa omat heikkoutensa, vai lisääkö se vaan ärsytystä jo etukäteen 😀

 

Olen siis 23-vuotias opiskelija Turun kauppakorkeakoulusta, ja tutustuin AISECiin koulun ja erilaisten infotilaisuuksien kautta. Koska korkeakouluharkjoitteluni loppui heinäkuun alkuun, tänä kesänä oli loistava tilaisuus toteuttaa haave vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Prosessiin kuului kaksi haastattelua ja hakemuskirje ennen kuin sain hyväksynnän ohjelmaan osallistumisesta. Tämän jälkeen osallistuin AIESECin valmisteluseminaariin, jossa käytiin läpi kaikkea sellaista, mitä matkaa ennen on hyvä tietää ja mihin kannattaa varautua. Oma valmistautuminen sisältää lähinnä tämän parituntisen session ja lyhyen yhteydenpidon Ateenan AIESECin aktiiveihin. Silti fiilis on hvyä. Tänään illalla minua tullaa kentälle vastaan ja pääsen näkemään asuntoni, jonka jaan muutaman muun harjoittelijan kanssa. Arki saa kuitenkin vielä odottaa, sillä työt alkavat vasta maanantaina. Kreikan tilanne tuo oman jännityksensä lähtövalmisteluihin, mutta ainakin olen varautunut kattavalla matkavakuutuksella ja isolla pinolla käteistä.

 

Koska oma valmistautumiseni on mennyt lähinnä fiiliksen mukaan ja ilman suuria odotuksia, mitään korvaamattomia neuvoja minulla ei vielä ole kohtalontovereilleni antaa. Vinkkinä voin kuitenkin sanoa sen, että ottakaa rohkeasti yhteyttä kontaktihenkilöihin ja pyytäkää esim. Skype-tapaamisia ja Facebook-ryhmään lisäämistä mikäli lisäinformaatiota kaipailette, Minulle ollaan ainakin oltu todella ystävällisiä, ja siksi lähdenkin luottavaisin mielin kohti uusia haasteita. 

 

Instagram-tiliäni kannattaa seurailla, sillä päivittelen sitä useammin kuin tänne kirjoittelen. Mitä tapahtuu Euroopan mielenkiintoisimmassa pääkaupungissa tällä hetkellä, sujuuko kaikki niin kuin pitää vai tapahtuuko jotain odottamatonta? Seuraa @kreikkaus ja tiedät 🙂 Vastailen myös kommentteihin mikäli keksitte jotain kysyttävää, tämä kirjoitus kun meni aika lyhyen kaavan mukaan. Ollaan kuulolla!

tyo-ja-raha tyo opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *