5 HYVÄÄ SYYTÄ OLLA ALASTI

Kriselda

 

Olen pitänyt tätä postausta työpöydälläni jo tovin ja nyt kesän kuumimpina päivinä lienee sopiva aika kirjoittaa alastomuudesta.

Se on jokaiselle henkilökohtaista, miten siihen suhtautuu. Mielestäni olemme kuitenkin etuoikeutettuja täällä Suomessa, sillä saunakulttuurimme tekee meistä huomattavasti liberaalimpia verrattuna muuhun maailmaan.

Alastomuudessa on paljon hyvää ja listasin viisi terveyttä edistävää asiaa, miksi kannattaa ottaa vaatteet pois.

 

 

1. Iho voi hyvin. Vietämme suurimman osan vuodesta kääriytyneinä vaatteisiin - joskus jopa sellaisiin, jotka eivät edes hengitä. Iho tarvitsee happea voidakseen hyvin. Ihottumat ja epäpuhtaudet paranevat.

 

2. Parempi itsetunto. Oma vartalokuva muuttuu, mitä enemmän kohtaat itseäsi alasti. Silloin pääset lähemmäksi itseäsi ja vartalosi hyväksymistä. Tällainen minä olen, enkä pelkää peitellä sitä.

 

3. Yksityisalueet tarvitsevat tuuletusta. Isoäitini opetti minulle pienenä, että pitäisi nukkua ilman alushousuja. Tiukat alusvaatteet eivät päästä ilmaa ja bakteerit muhivat siellä muuten kellon ympäri. Naisilla tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi hiivatulehduksen riski kasvaa.

 

 

4. Unenlaatu paranee. Kroppa löytää helpommin optimaalisen kehon lämpötilan ja nukumme huomattavasti paremmin viileässä. Myös kaloreita palaa enemmän ja insuliiniherkkyys paranee.

 

5. Parisuhde voi hyvin. Alasti nukkuminen ei pelkästään lisää pelkästään fyysistä, mutta myös henkistä läheisyyttä. Lisäksi toisen ihmisen ihon kosketus vapauttaa onnellisuushormoneja ja hedelmällisyys lisääntyy.

 

 

Enkä meinaa, että kaikkien pitäisi nyt kulkea kaupungilla tissit paljaana. Alastomuus on jokaiselle henkilökohtainen ja edelleen yksityinen asia. Tehkää ja toteuttakaa sitä toisia ihmisiä kunnioittaen. :)

 

 

 

Kuvat: Julia Toivola

 

 
Lue myös:
Voiko some vaikuttaa vartalokuvaan positiivisesti?
Onnellisuustutkijan viisauksia

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Totta joka sana, ja todella kauniit kuvat! <3

Kriselda
Kriselda

Kiitos, Jenna! :) 

Adama Sofia
Adama Sofia

Ihanan rohkea postaus muru <3 alastomuus kunniaan! Mä nukun ainakin aina alasti, ja keho tykkää :)) 

Kriselda
Kriselda

Kiitos - ja tiedän! Sun vlogi innoitti tähän :D

ElizabethRinne

Upeita kuvia ja niin totta jokainen sana, kiitos muistutuksesta! <3 

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Kriselda
Kriselda

Kiitos Elisabet! :) 

Sara AA (Ei varmistettu)

Oli pakko tulla kommentoimaan ja kertomaan, että sulla on ihan uskomattoman ihana blogi. Olen vasta hiljattain alkanut seurailemaan sua - ensin instagramissa ja sitten myös päätynyt sun blogin puolelle. Blogistasi tuli heti sellainen fiilis, että täällä on ihan täydellinen harmonia! Ja tämäkin postaus.. jäi vaan niin hyvä mieli. :) Jatkan siis ehdottomasti lukemista! Ihanaa kesää sulle &lt;3

Kriselda
Kriselda

Kiitos kiitos kiitos, Sara! Välillä tulee sellainen fiilis, että onkohan siellä ketään ja hyötyykö näistä kukaan... Sun kommentti merkitsee mulle maailman eniten. Ihanaa kesää myös sinne <3

Jagiman (Ei varmistettu)

Joo tiedän että tää on melekolailla naisille tarkootettu blogi mut hauska näitä on lukia joskus illan tunteina :D . Ajatus miesnäkökulmasta alastomuutta koskevaa naisenkirjottamaan artikkeliin kuulostaa absurdilta mutta elämä on ylläreitä täynnä.

Ite artikkeli oli asiaa. Varsinki ko suurimmassa osassa maailmaa alastomuus on silti melko tabu Suomeen verrattuna. Suomessa mielestäni osataan siihen suhtautua terveellä tavalla liberaalisti.

Sitte itse blogiisi ni sun juttuja on hauska lukea ko osaat kirjottaa tätä ilmeikkäästi ja mielenkiintosesti. Sitte visuaalinen näkymä on selkeä ja tyylikäs, se kehystää kivasti blogiasi ja tukee sopivasti asiallisia tekstejäs:)!

T. 24v mies :D

Kriselda
Kriselda

Kyllähän nuo samat pätee täysin miehiinkin! Vaikka totta, blogin kohderyhmänä ovat ikäiseni naiset. 

Kiitos positiivisesta kommentistasi ja kiva kuulla, että sinäkin (miehenä) tykkäsit! Toivottavasti jäät seurailemaan tulevaa :)

Kommentoi