Avokado-tahini-dippi
Tarjoiluehdotus.
Ai että. Viime viikkoina on ollut hyvä flow ruokailun suhteen ja onnekseni olen saanut myös miehen syömään pöperöitäni! Puhdas ruoka, parempi mieli. Terveellisemmät valinnat ovat suoranaisessa yhteydessä tyytyväisyyteen ja koko ruuanlaittoprosessi on mielestäni paras tapa rentoutua. Jo ruokakaupassa kiertely ja uusien juttujen tutkiminen inspiroivaa. Koko prosessi on oikeastaan hyvin meditatiivista.
Tämä avokado-tahini-kastike syntyi vahingossa ja on mielestäni erinomainen juuri falafelien kanssa. Kastike on kuitenkin hyvin monimuotoinen ja vaihtelemalla ainesten määrää siitä saa oikein hyvän dipin kasviksille tai vaikkapa levitteen leivälle!
Resepti on helppo, kuten kaikki ruuat mitä keittiöstäni tulee. Jätin määrät pois reseptistä, jotta voit oman maun mukaan lisäillä siihen mitä ikinä haluat. Avokado lisää neutraalimpaa makua ja kermaisuutta, tahini taas aromaattisuutta ja pähkinäistä makua. Hyvä perus suhde on kuitenkin 1 avokado + 2 rkl tahinia.
Lisäksi jätin reseptiin tilaa maustaa dippikastike oman mielen mukaan! Herbamaren uusi spicy pikant -mausteseos on uusi lempparini ja sitä tulee laitettua lähes kaikkiin ruokiin tänä päivänä.
Avokado-tahini-kastike
avokadoa
tahinia
sitruunanmehua
valkosipulia
oliiviöljyä
yrttisuolaa
Ohje: Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella kaikki ainekset yhteen. Aloita avokadosta ja valkosipulista, lisää tahini, öljy ja sitruunanmehut. Mausta lopuksi yrttisuolalla!
Tarjoile esimerkiksi falafel-salaatin kanssa, jossa on kvinoaa, tomaattia ja pinaattia!