Acai-chia-vanukas
Viime jenkkimatkalta minulle jäi riippuvuus herkullisiin acai-kulhoihin. Näitä kulhoja löytyi lähes jokaisesta terveyskahvilasta ja niiden hinta oli myös trendin mukainen. Helsingissä en ole vielä törmännyt näihin, joten kotona on tullut tehtyä yhtä jos toista Cocovin acai-jauheesta. Ja mikä parasta, kotona tietää varmasti mitä kulho sisältää! Jenkkiversiot olivat sen verran makeita, että niistä löytyisi tuhottomasti piilosokeria.
Fit by Sofia -dieetin aikana olen maltillisesti syönyt mitään ylimääräistä. Acai-marja on hyvin ravinnetiheä, joskin kaloripitoinen. Se sisältää tärkeitä omega-3-, 6- ja 9-rasvahappoja. Lisäksi A-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia sekä rautaa.
Terveyttä edistävien vaikutusten ansiota, olen suonut itselleni acai-herkkuja, kuten tämän vanukkaan.
Acai-chia-vanukas
2,5 dl nestettä (kaura-, mantelimaito tai vesi)
3 rkl chian siemeniä
1 rkl acai-jauhetta
1 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljaheraa
makeutusta oman maun mukaan
Ohje: Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai suoraan kannelliseen kippoon ja ravista niin, että chiat jakautuvat seokseen tasaisesti. Anna vaikuttaa muutama tunti/yön yli jääkaapissa.
Olen lusikoinut vanukasta ”hillona” aamupuuron päälle tuomaan tavalliseen kaurapuuroon vähän uutta sisältöä. Vanukas toimii loistavasti myös yksinään tai sitä voi vastaavasti sekoittaa esimerkiksi smoothien joukkoon!