Acai-chia-vanukas

 

Acai-chia-vanukas

 

Viime jenkkimatkalta minulle jäi riippuvuus herkullisiin acai-kulhoihin. Näitä kulhoja löytyi lähes jokaisesta terveyskahvilasta ja niiden hinta oli myös trendin mukainen. Helsingissä en ole vielä törmännyt näihin, joten kotona on tullut tehtyä yhtä jos toista Cocovin acai-jauheesta. Ja mikä parasta, kotona tietää varmasti mitä kulho sisältää! Jenkkiversiot olivat sen verran makeita, että niistä löytyisi tuhottomasti piilosokeria.

Fit by Sofia -dieetin aikana olen maltillisesti syönyt mitään ylimääräistä. Acai-marja on hyvin ravinnetiheä, joskin kaloripitoinen. Se sisältää tärkeitä omega-3-, 6- ja 9-rasvahappoja. Lisäksi A-vitamiinia, kaliumiakalsiumia sekä rautaa.

Terveyttä edistävien vaikutusten ansiota, olen suonut itselleni acai-herkkuja, kuten tämän vanukkaan.

 

Acai-chia-vanukas

 

Acai-chia-vanukas

 

2,5 dl nestettä (kaura-, mantelimaito tai vesi)

3 rkl chian siemeniä

1 rkl acai-jauhetta

1 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljaheraa

makeutusta oman maun mukaan

 

Ohje: Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai suoraan kannelliseen kippoon ja ravista niin, että chiat jakautuvat seokseen tasaisesti. Anna vaikuttaa muutama tunti/yön yli jääkaapissa.

 

Olen lusikoinut vanukasta ”hillona” aamupuuron päälle tuomaan tavalliseen kaurapuuroon vähän uutta sisältöä. Vanukas toimii loistavasti myös yksinään tai sitä voi vastaavasti sekoittaa esimerkiksi smoothien joukkoon!

   Lue myös:Uunipuuro kaurastaTerveelliset aamupalat

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma