All time favourite: Chia-vanukas
Tein kolmisen vuotta sitten ensimmäisen chiavanukkaani ja kertaheitolla se tuli jäädäkseen. Tähän herkkuun löytyy tsiljoonia variaatioita, ettei kyllästymistä ole vielä tapahtunut. Perus vanukas syntyy helposti kaura- tai mantelimaidolla, mutta lähiaikoina olen kantanut kotiin yhä enemmän kookosmaitojuomaa, josta tämäkin chiavanukas on tehty. Päälle voi heittää, mitä nyt kaapista sattuu kulloinkin löytymään ja parasta just nyt ovat pensasmustikat ja karhunvatukat. Ihan parasta! Rakastan myös kuivattuja mulperi-marjoja ja niitä löytyykin lähes aina keittiön kaapista. Niitä voisin napostella loputtomiin.
Chia-vanukas marjoilla
2,5 dl kookosmaitojuomaa
3 rkl chia-siemeniä
1 tl vaniljajauhetta
hunajaa
pensasmustikoita
karhunvatukoita
kuivattuja mulperimarjoja
Ohje: Sekoita chiat, vaniljajauhe, hunaja ja kookosmaito blenderillä ja anna vanukkaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Mitä pitempään annat sen vaikuttaa, sitä paksumpaa vanukkaasta tulee. Kaada vanukas kulhoon ja ripottele marjat päälle.