And if I asked you…

Kriselda_black-1-2.jpg

 

…to name all the things that you love, how long would it take for you to name yourself?

 

Kriselda_black.1.jpg

 

Ihanaa joulua toverit! Toivottavasti olette päässeet lomatunnelmiin ja syöneet itsenne super ähkyyn 🙂 Itse ainakin olen ja nyt onkin sitten loppuvuosi hyvin aikaa suunnitella ”New year, new me.” -lupauksia.  

Vaikka tähän aikaan vuodesta priorisoidaankin läheisiin ja rakkaisiin, kuinka usein muistamme joulustressin keskellä pitää huolta itsestämme? Itsestä huoltapitäminen ei ole itsekästä vaan välttämätöntä.   Rakasta itseäsi ensin. Jopa J.B. manifestoi tätä.

 

Kriselda_black-6.jpg

Kriselda_black-8.jpg

 

Suomalaisessa kulttuurissa itsekunnioitus sotketaan turhan usein omahyväisyyteen, mutta oikeastaan terve itsearvostus on hyvinvoinnin perusta. Menestyminen ihmissuhteissa lähtee siitä, kun pidämme itsestämme huolta ja pidämme itseämme arvokkaina.

Meidän on myös ymmärrettävä, että näemme ja koemme asiat subjektiivisesti. Näin ollen, muut kokevat todellisuuden mitä todennäköisimmin eri tavalla kuin sinä. 

 

kriselda_black-5.jpg  On super vapauttavaa, kun oivaltaa sen, että opitut käytösmallit on meillä kaikilla erilaiset, eikä toisen negatiivista reagointia pidä ottaa henkilökohtaisesti. Mikäli kotona ei ole opetettu huomaavaisuutta, ei välttämättä edes tajua olevansa epäkohtelias.

Itsearvostus alkaa olemaan kohdillaan, kun emme anna ikävän ilmapiirin vaikuttaa omiin tunteisiimme. Tämä, jos mikä on hurjan tärkeä taito – niin oman flow’n kannalta, kuin sen ettemme välitä negatiivista fiilistä eteenpäin.

 Kriselda_black.2.jpg

Neule, culottesit ja pipo COS // Clutch Marimekko // Koru H&M

 

Rakastaminen on hyväksymistä ja ymmärtämistä. Kun rakastamme itseämme, hyväksymme itsemme sellaisina kuin olemme. Ymmärrämme, miksi toimimme kuin toimimme. Emmekä koe tarpeelliseksi muiden arvostelemista tai alistamista. Olemme ehjiä juuri sellaisina kuin olemme. Kaikki muu hyvä elämässämme on vaan plussaa.

Ja, kun rakastamme muita, hyväksymme heidät sellaisina kuin ovat. Ymmärrämme, miksi he toimivat kuin toimivat. Osaamme asettua muiden asemaan ja tarkastella maailmaa heidän silmin. Eikä tällöin muiden ihmisten arvostelu tai alistaminen myöskään vaikuta meihin. Sen sijaan, säteilemme itsevarmuutta ja rakkautta. Ystävällisyys ja hyväntuulisuus on tarttuvaa, eikä se maksa mitään.

JOULURAUHAA <3

 

Kuvat: Sarah

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *