Bataatti-halloumisalaatti
Lämpimät salaatit maistuvat erityisen hyviltä tähän aikaan vuodesta! Ja bataatti nyt on muuten vaan hyvää ympäri vuoden ja missä muodossa tahansa.
Oheinen resepti syntyi puolivahingossa, kun nälkä iski kesken tyttöjen illan. Pitäähän sitä syödä hyvin, jotta jaksaa viinitellä. Siitä lähtien tästä on tullut vakkariresepti ystäväpiirissäni ja isompaan nälkään se sopii hyvin esim. uunilohen kanssa.
Bataatti-halloumisalaatti
1 bataatti
1 pkt halloumijuustoa
2 dl couscousia
pinaattia
valkosipulia
seesamiöljyä
Ohje: Valmista ensin couscous paketin ohjeiden mukaisesti. Pilko bataatti + halloumi kuutioiksi. Heitä valkosipulit + seesamiöljy lämmitetylle pannulle. Lisää bataatit ja paista puolikypsiksi. Lisää halloumit joukkoon ja paista kunnes bataatit ovat kyspiä. Heitä lopuksi sekaan pinaatti ja couscous.
Reseptiä on helppo varioida oman mielen mukaan. Voit esimerkiksi paistaa munakoisoa sekaan ja pinaatin voi korvata rucolalla. Kasvisruokien kanssa maistuu parhaiten kevyet ja raikkaat viinit. Valkoisista suosittelen rieslingä ja punaisista pinot noiria. Nauti vastuullisesti hyvässä seurassa! :)