Beauty Routines: Kesäiho

Kriselda

 

Ajattelin aloittaa postaussarjan, jossa esittelen omia kauneusrutiinejani ja lomien kunniaksi aloitan siitä, miten hoidan ihoani näin kesällä. Paljasta ihoa näkyy enemmän kun lämpötilat nousevat, joten sitä herää entistä tietoisemmaksi ihonhoidosta. Itse ainakin myönnän, että talvella sitä herkemmin laiminlyö ihon huolenpidon.

Iho on kehon suurin elin, joten siitä on pidettävä hyvää huolta niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Ohessa omia lemppareita ulkoiseen hoitoon. Kuvasin juhannuksena nämä kuvat ja voi että, kun tekisi mieli palata näihin maisemiin! Tämä työviikko onkin ollut semi haastava, kun sai pientä esimakua tulevasta lomasta… 

 

 

Kuivaharjaus

Olen talvisin maailman laiskin kuivaharjauksen suhteen, mutta näin kesällä, kun pitäisi shortsit kaivaa kaapista, niin kuivaharja on ahkerasti käytössä. Kuivaharjaus stimuloi ihon hermopäätteitä ja näin edistää lymfakiertoa. Se pistää verenkierron ja kuona-aineet liikkeelle, ja antaa kyytiä myös selluliiteille! Kuitenkin, on hyvin yksilöllistä kuinka kuivaharjaus tehoaa appelsiini-ihoon, mutta ainakin se kuorii ihoa jättäen sen silkin pehmeäksi.

Aloitan kuivaharjauksen jaloista ja etenen sydäntä kohti pyörivin liikkein. Harjaus on hyvin hyvin koukuttavaa ja ihon kihelmöinti tuntuu taivaalliselta. Harjauksen jälkeen on hyvä käydä suihkussa ja kosteuttaa iho kunnolla!

 

Kuorinta

Edellä mainittu kuivaharjaus kuorii ihoa jo niin hyvin, että käytän kuorintavoiteita vain karvojen poiston yhteydessä. Parhaan tuloksen saa kun kuorii ennen epilointia (tai sheivausta) ja uudestaan vielä sen jälkeen. Rakastan Ritualsin kuorintavoiteita ja mikäli ne ovat loppu kylppärin kaapista, teen oman sekoituksen kookosöljystä ja sokerista!

 

 

Kosteutus

Kesällä ihon kosteuttaminen saattaa useimmilta unohtua, mutta se on edelleen yhtä tärkeää kuin kuivina talvikuukausina. Näin kesällä levitän iholle mieluiten Acon päivettävää Sun Kissed Body-voidetta, jossa on mieto tuoksu. Acon voiteet ovat vakiovahvistus kylppärikaapissani ja niiden triple moist complex takaa pitkäkestoisen, tehokkaan ja tasapainoisen kosteutuksen!

Kasvoille käytän Mádaran SOS Hydra Recharge Cream -voidetta, jossa on tarpeeksi kevyt koostumus, mikä sopii hyvin sekaiholle. Ihoni reagoi super herkästi stressiin ja Mádaran voiteen myötä stressin merkit ovat minimoituneet. Voide sisältää hyaluronihappoa, mikä kosteuttaa tehokkaasti ja vähentää juonteita.

 

 

Aurinkosuoja

En ennen välittänyt ollenkaan ihoni suojaamisesta, kunnes paloin muutama vuosi sitten aika pahasti. Ihoni ruskettuu nopeasti, mutta palaa nykyään sitäkin herkemmin. Mikäli olen pitkään auringossa pidän aina huolen siitä, että kasvot, dekoltee ja olkapäät ovat suojattu 50:llä. Tai ainakin vähintään 30:lla. Etenkin otsa ja dekoltee ovat sellaisia, jotka palavat herkästi.

Aurinkosuojissa suosin vedenkestäviä tuotteita ja Vichyltä löytyy oma lempparini, joka samalla edistää rusketusta! Ei siis tarvitse pelätä korkeaa suojakerrointa, vaikka olisikin vain pari tuntia auringossa. Voide on kaikin puolin täydellinen: korkea suoja, kosteuttava, rusketusta edistävä ja vedenkestävä. Kasvoille pitää tietysti olla myös oma suoja ja kesäkassista löytyykin Acon Sun Face -voide.

 

 

Bonarina: hoitavat vartaloöljyt! Rakastan levitellä erilaisia varataloöljyjä ja minulla on tällä hetkellä testissä Vichyn 3-Gold Oil. Nimensä mukaisesti, se hohtaa kullan, kuparin ja pronssinsävyjä. Erityisesti näin kesällä suosin rusketusta korostavia öljyjä ja Vichyn tuote antaa hillityn hohteen iholle. Öljyä voi käyttää myös hiuksiin ja se sopii hyvin herkälle iholle! 

 

 

TallennaTallenna

Kommentoi