Beauty Routines: Sisäinen kauneus

Kriselda

 

Beauty Routines -postaussarjani saa jälleen jatkoa! Otsikon perusteella tekisi mieli kirjoittaa ravinnon ja vitamiinien tärkeydestä sisäelinten hyvinvointiin, mutta puhun mielummin siitä henkisestä kauneudesta. Ja uskon, että se kiinnostaa myös teitä enemmän.

 

Sisäistä kauneutta ei heti näe paljaalla silmällä, mutta se välittyy voimakkaasti ihmisen luonteen ja arvomaailman perusteella. Sisäisesti kauniit ihmiset sädehtivät elämäniloa ja heidän silmistä välittyy onni. Omasta kokemuksesta kerrottakoon, että tunnen itseni hyvin rauhalliseksi ja turvalliseksi sisäisesti kauniiden ihmisten seurassa. He tuntevat oman arvonsa ja tartuttavat elämänilon myös muille. 

Me ihmiset aistimme kokonaisvaltaisesti ja alitajuisesti, onko joku tyyppi kaunis vai ei. Ihminen voi olla fyysisesti hyvännäköinen, mutta hänestä saattaa paljastua epämiellyttäviä puolia, jotka rumentavat. Sisäisesti kaunis tyyppi taas on jo itsessään hyvin valovoimainen - hänellä on hyvä fengshui - jolloin ulkonäöllä ei ole merkitystä. Näemme hänet silti kauniina.

 

Me ehostamme ulkonäköämme mm. treenaamalla ja hoitamalla ihoamme, mutta olen sitä mieltä, että myös sisäistä kauneutta voi kehittää. Hyvillä käytöstavoilla ja positiivisuudella pääsee jo hyvin alkuun. Käytöstavat alkavat olla huolestuttavasti katoava luonnonvara, etenkin kun itsekeskeisyys ja itsensä korostaminen on tätä päivää. Hyvien tapojen opettelu ei ole vaikeaa, eikä se myöskään maksa mitään. ”Kiitos”, ”anteeksi”, silmiin katsominen, ovien avaaminen, kauppakassien kantaminen ja ylipäätään muiden huomioonottaminen vain osoittaa sosiaalista kypsyyttä.

 

 

Hyvien käytöstapojen lisäksi sisäisesti kauniit ihmiset sädehtivät hyvää energiaa. Positiiviset ajatukset heijastuvat heitä ympäröivään maailmaan, ja vaikka he välillä kohtaavat elämässä vaikeuksia, he eivät lannistu elämän tuomista haasteista. Hyvyys ja onnellisuus näkyy kasvoilta ja etenkin vuosien saatossa jokainen murheryppy (ja ryyppy) alkaa näkymään olemuksessa.

Listasin muutamia asioita, joilla voi kehittää sisäistä kauneutta. Monet kohdat ovat varmasti itsestään selvyyksiä ja jokainen on kaunis omalla tavallaan - etenkin henkisesti, olemme jokainen oman persoonamme varassa.

 

 

♡ Katso ihmisiä silmiin, kun keskustelet heidän kanssa. Intensiivisen tuijottamisen voi kuitenkin unohtaa.

 

♡ Hymyile! Myös tuntemattomille, sillä hymy tarttuu ja et voi ikinä tietää kuinka paljon piristät jonkun muun päivää.

 

♡ Anna kehuja ja ota niitä myös kiitollisena vastaan. Muista kehua myös itseäsi.

 

♡ Meditoi tai tee jotain muuta meditatiivista. Mieli pysyy virkeämpänä ja keskittymiskyky paranee.

 

♡ Kunnioita ja kannusta muita.

 

♡ Ole läsnä.

 

♡ Muista rakastaa.

 

 

 

Photo courtesy of Nadi Hammouda (2013)

Kommentit

Liisa Kivi (Ei varmistettu) http://trainingdrama.com

Olet ihana!!!!!! <3

Kriselda
Kriselda

Sinä myös!

Kommentoi