Beauty Routines: Valkoiset hampaat

Kriselda

 

 

Minulla on harvinaisen valkoiset hampaat, vaikka juon kahvia päivittäin ja poltin lähes kymennen vuotta (Tiedän! HYI?!). Tupakasta olen luopunut, mutta kahvista en. Tykkään myös punaviinistä, joka tunnetusti värjää hampaita, sekä kokiksesta, vaikka tiedän varsin hyvin sen terveyshaitoista. Kaikki epäterveellinen ruoka on minun guilty pleasure

 

Hampaani olivat silti loistokunnossa, kunnes sain ensimmäiset reiän alut hampaisiini viime vuonna. Peräti kolme kappaletta. Käytin pari vuotta fluoritonta luomuhammastahnaa, josta reikiintyminen todennäköisesti johtui. En ollut muuten muuttanut hammashoitorutiiniani mitenkään ja myös hammaslääkärini epäili reikiintymisen johtuvan fluorittomasta hammastahnasta! Fluorin saanti on tärkeää ja yksilöllistä, siispä kannattaa kääntyä oman hammaslääkärin puoleen hammastahna-asioissa. Onneksi reiät eivät edenneet sen enempää ja vaihdoin heti hammastahnamerkkiä. Hampaiden ja suun hyvinvointi on suoraan yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin, joten toistaiseksi en usko, että tulen enää koskaan käyttämään fluoritonta hammastahnaa, vaikka sen haitoista kovasti kohistaankin.

 

 

Olen harrastanut teini-iästä asti ahkerasti hampaidenvalkaisua mitä erilaisin keinoin; pahin oli laservalkaisu, josta seurasi sietämättömät kivut. Vihlontaa ei helpottanut mikään ja lupasin itselleni, etten enää ikinä valkaise hampaitani. Toisin kuitenkin kävi ja seuraavaksi kokeilin jenkkiläisiä valkaisuliuskoja. Niistäkin koin pientä vihlontaa ja lopetin niiden käytön heti, kun kuulin liuskojen vahingoittavan hammaskiillettä. Sen jälkeen olen rajoittanut hampaidenvalkaisun pelkästään hammastahnoihin.

 

Siispä iloitsin tästä uudesta villityksestä, johon sinäkin olet varmasti jo törmännyt: hiilivalkaisu. Kookoksen kuoresta poltettu aktiivihiili kuorii ja puhdistaa värjäytymät hampaista! Aktiivihiili ei ole sama asia kuin grilleissä käytettävä hiili, vaan on täysin turvallinen ja luonnonmukainen. Musta hiilijauhe on niin hienojaksoista, ettei sen pitäisi vahingoittaa hammaskiillettä lainkaan. 

 

 

Kuten lääkehiili, aktiivihiili sitoo itseensä myrkkyjä, jotka eivät kuulu kehoon. Valkaisujauheeseen on myös lisätty bentoniittisavea, joka on mineraalirikas luonnonpuhdistaja. Sitä käytetään paljon luonnonkosmetiikassa niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sillä se myös tasapainottaa kehon pH-arvoja. Täydellistä?! Meidän kylpyhuoneen kaapista löytyy WARPAINT-merkkistä hiilijauhetta, jota saa ainakin Joliesta. Jauhetta voi käyttää joko hammastahnan sijasta, mutta itse käytän sitä hammastahnan lisäksi pari kertaa viikossa. Fluorin takia hyvinkin!

Hammasharja kastetaan jauheeseen ja hampaat pestään mustalla hiilellä 2 minuuttia. Omassa hammasharjassani on ajastin, mikä on kaikin puolin täydellinen ominaisuus! Suosittelen muutenkin vaihtamaan sähköhammasharjaan, mikäli et vielä ole. Aktiivihiili poistaa värjäymiä, mutta ei valkaise samalla tavalla kuin stydimmät aineet, eikä myöskään näin ollen vahingoita hampaita tai suuta. Värieron huomaa heti, varsinkin jos hampaissa on kahvin tai punaviinin aiheuttamia värjäymiä!

 

 

Kuvat: J. Tuliniemi

Kommentoi