Finding Balance

Kriselda

 

Olen vuosien mittaan huomannut ikävän puolen itsessäni, jolloin hurahdan täysin johonkin asiaan ja hurahtaminen kestää oman aikansa. Joskus vain muutaman kuukauden, joskus jopa pari vuotta.

Onneksi nämä hurahdukseni ovat tähän saakka olleet ihan terveellisiä juttuja, kuten treenaaminen, jooga, raaka-ruoka ja wellness ylipäätään.

 

Viime vuosi oli heittämällä haastavin vuoteni. Isot elämänmuutokset, rutiinien puuttuminen pisti ruokavalioni ja sen seurauksena kroppani aika sekasin. Eikä sitä oikeastaan ymmärrä, kuin vasta nyt kuinka rempallaan oma keho on. Kovan tulehdustilan saattelemana päätin vetää tämän viikon 7 päivän detoxin, joista 4 päivää paastoan.

 

 

Nyt on meneillään paastopäivä numero kolme. Olo on kevyempi, mutta samalla energiatasot ovat aika finaalissa. Kuitenkin, olo parempi kuin kahtena ensimäisenä päivänä, jolloin himot olivat pahimmillaan!

Tällä hetkellä suunnittelen jo mitä kaikkea aion syödä kuurin jälkeen. Toisaalta, en halua heti pilata puhdistunutta kroppaa. Joten, oikean tasapainon löytäminen ruuan suhteen tulee olemaan haaste.

Rakastan pizzaa, kanelipullia, karkkia ja roskaruokaa, mutta samalla rakastan raakaruokaa ja ylipäätään puhtaasti syömistä.

 

 

Vaikka tämä viikko tuntuu helvetin pitkältä, on se kuitenkin lyhyt aika tässä elämässä ;) Pakko arvostaa kaikkia, jotka paastoaa säännöllisesti! En usko, että lähtisin uudestaan tekemään saman tämän kokemuksen jälkeen. Olen pohjimmiltani nautiskelija - rakastan ruokaa ja viiniä, mutta on pyrittävä löytämään kultainen keskitie. Toisena päivänä on ihan ookoo syödä donitsi, kunhan seuraavana päivänä muistaa kompensoida sen vihersmoothiella. Pääasia on, että on hyvä fiilis syömisen suhteen.

 

Paastovinkki: Syö mahdollisimman puhtaasti ja monipuolisesti, jolloin paastolle ei tule tarvetta. Tähän lähteminen on kieltämättä huonoin päätös, jonka olen koskaan tehnyt. Vielä huonompi on se, että päästää oman kropan niin huonoon kuntoon, että paastoaminen on ainoa tie ulos.

 

 

Kommentoi