Inkivääri-kurkumalatte

Kriselda

 

Kaikennäköistä! Kovin trendikäs kurkumalatte löysi tiensä minunkin kuppiini. Viikon verran on ollut flunssainen fiilis, mikä johtunee siitä että ilmat yhtäkkiä viilenivät. Viime viikolla juoksentelin tyytyväisenä vielä mekossa ja tällä viikolla hädin tuskin pystyy olemaan ilman pipoa ulkona. Onneksi uusi lattevillitys piristää näinä hetkinä. 

Kurkuma on erinomainen detoxaja; se puhdistaa kehoa vilkastuttaen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se myös alentaa tulehduksia ja balansoi kehon pH-arvoa. Mikä luonnonlääke! En pidä kurkuman mausta yksinään, joten lisäsin inkivääriä tähän lattejuomaan. Siinä meillä toinen luonnonlääke, joka mm. alentaa myös tehokkaasti tulehduksia, edistää ruuansulatusta ja vähentää pahoinvointia. Täydellinen kombo flunssalatteen!

 

Inkivääri-kurkumalatte

pala inkivääriä

1 tl kurkumajauhetta

kauramaitoa

hunajaa

vettä

 

Ohje: Laita vesi kiehumaan. Kuori ja paloittele inkiväärit pieniksi paloiksi ja laita ne veteen. Anna kiehua kannen alla n. 5-10 min. (Muista kansi, muuten vesi höyrystyy ja haihtuu ilmaan.) Mitä pidempään annat kiehua, sitä stydimpää inkiväärivettä tulee. Kaada vesi kuppiin, sekoita mukaan kurkumajauhe ja hunaja. Lisää lopuksi lämmin maitovaahto kurkumajuoman sekaan ja nauti!

 

 

P.S. Oletko jo osallistunut Zalandon joogahaasteeseen? Tänään vielä ehtii mukaan kilpailuun, jossa voi voittaa kahden hengen reissun Losiin! Katso tarkemmat ohjeet täältä.

 

Kommentit

sonjahannus
Urban Zen

Tuolla merkillä on myös valmis kurkumalatte sekoitus, se vanilja on niin hyvää! siinä on kurkuman lisäksi kardemummaa, vaniljaa, kaakaota, mustapippuria, lakritsanjuurta, inkiväärtä ja vaniljaa. Niin hyvä koostumus ja maailman kätevin valmistaa xx

Kriselda
Kriselda

Ai on! No kuulostaapa kätevältä :D Täytyypä saada sitä jostain käsiini!

Kommentoi