Istuisitko itsesi viereen illallisella?

 

Shelter-1-2.jpg

Shelter-2.jpg

 

 

Pidän hurjan paljon uusiin ihmisiin tutustumisesta. Sitä ei ikinä tiedä kenet tapaa ja parhaat illalliskutsut (tai lounas) ovat sellaisia, joista jää jotain muutakin käteen kuin täysi maha – nimittäin uusia tuttavuuksia. 

Pääsen työni puolesta mielenkiintoisille pressilounaille ja illalliskutsuille. Osa ovat plaseerattuja ja osa eivät. Luonnollisesti silloin, kun paikat saa itse valita, hakeudun sellaisten ihmisten luo, jotka tunnen tai tiedän entuudestaan. Kuitenkin, aina näin ei ole tai saatan tulla (tyylikkäästi) myöhässä ja ainoa paikka vapaana on pöydässä, josta en tunne ketään. Sosiaalisena likkana tämä ei kuitenkaan ole mikään ongelma ja silloin asennoidun siihen, että kohtalon johdattelemana minun on tavattava juurikin nämä ihmiset.

 

 

Shelter-1.jpg

Shelter.jpg

 

 

Joillekin uusiin ihmisiin tutustuminen on hyvin haastavaa ja sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen voi olla hyvinkin epämiellyttävää. Listasin viisi vinkkivitosta, miten helpottaa tutustumisen tuskaa. Monet aloittavat uudessa koulussa tai duunissa näin syksyisin, joten sosiaalisia taitoja on ihan hyvä kerrata.

 

 

1. Ole kiinnostunut muista.

Sen sijaan, et pyrit olemaan kiinnostava, ole mielummin aidosti kiinnostunut muista ihmisistä. Yhteinen sävel löytyy melko nopeasti, kun molemminpuolinen kiinnostuksen aihe selviää. Ota selvää keskustelukumppanistasi ja lue tilannetta.

 

 

2. Tilannetaju.

Uudet tuttavuudet eivät välttämättä ymmärrä huumoriasi ihan vielä, joten varo sarkasmia ja muita epäkorrekteja kommentteja. Toki, jos tilanne eskaloituu siihen, että yhteinen sävel sisältää tahdittomuuden niin go for it.

 

 

Shelter-4.jpg

Shelter-5.jpg

Shelter-3.jpg

 

 

3. Sometaju.

Tänä päivänä päivitämme kokoajan somea ja etenkin pressikutsuilla snäppääminen on vain suotavaa (muista siis tilaisuuden luonne). Yleisesti ottaen on kohteliasta olla läsnä nykyhetkessä, kuin kännykässä (note to self). Silloin osoitat muille, että arvostat sekä heidän seuraansa että aikaansa, sen sijaan että koko ilta menee puhelimen ruutua tuijotellessa.

 

 

4. Älä kerro liikaa.

Ole hienotunteinen, sillä kukaan ei halua kuulla ruokapöydässä seikkaperäisiä asioita yksityiselämästäsi. Uusien tuttavien kanssa ei myöskään kannata edetä valittamisen kautta. Vaikka ollaankin mussuttaja-kansaa, niin uskon silti vahvasti positiivisen muistijäljen luomiseen ja muiden kunnioittamiseen.

 

 

Shelter-6.jpg

Shelter-7.jpg

Shelter-8.jpg

 

 

5. Muista hyvät tavat.

Kauniit tavat alkavat olla katoava luonnonvara. Hyvät pöytätavat kannattaa kuitenkin opetella ennen illallisia; miten ruokailuvälineitä pidetään kädessä, missä lautasliinaa pidetään, ”kiitos”, ”anteeksi”, missä kohtaa voi aloittaa syömisen ja koska on soveliasta poistua pöydästä. 

 

 

6. Ole oma itsesi.

Aina ei kaikkien kanssa kemiat kohtaa, ja se on ihan ookoo. Feikki olemus paistaa läpi kilometrin päähän tai viimeistään, kun tuttavuus etenee. Ole siis alusta asti oma reipas itsesi. Ne uudet tuttavuudet, joista mahdollisesti tulee ystäviä pitävät sinusta juuri tuollaisena kuin olet.

 

 

P.S. Kanavarantaan on avautunut huippukokkien Teemu Laurellin ja Antti Asujamaan uusi ravintola nimeltä Shelter. Ihan huikea mesta ja näiden kuvien läpikäyminen sai taas veden kielelle. Tattivaahto & omena oli jotain mieletöntä ja pääsi top-ruokiini (postauksen ensimmäinen ruokakuva). Ravintolan yläkerrasta löytyy tunnelmallinen Rusty, joka tarjoilee herkullisia drinkkejä aamuneljään asti. Vahva suositus kokonaisuudessaan!

 

 

// Would you sit next to you at dinner?

A new restaurant called Shelter has just opened at Kanavaranta 7, Helsinki. Strong recommendation.

 

  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *