Kiitospäivä + reseptit

Kriselda

 

Viime viikolla täällä Jenkeissä juhlittiin kiitospäivää, joka on osalle tärkeämpi juhlapäivä kuin joulu. Omasta näkökulmastani kiitospäivän jälkeinen Black Friday tuntui olevan tärkeämpi tapahtuma paikallisille kuin itse kiitospäivä. Minä taas olin innoissani kummastakin, sillä molemmat olivat itselleni uutta. Oli ihanaa saada tädit ja serkut samaan pöytään istumaan, kun nämä hetket ovat minulle harvinaisia!

Jaoimme perheen kesken kaikille omat vastuualueet ja minä otin vastuulleni perunamuusin ja paahdetut porkkanat. En tiedä valmistinko liian vähän vai olivatko ne oikeasti niin hyviä, sillä ne loppuivat ensimmäisenä. Joka tapauksessa tässä reseptit! Mitat jätin pois, sillä huidon keittiössä aika pitkälti vapaalla kädellä. Näin reseptejä voi myös säädellä oman maun mukaan.

 

Parmesaani-perunamuusi

Perunoita

Voita

Piimää

Parmesaania

Suolaa

 

Ohje: Kuori, paloittele ja keitä perunat 15-20 minuuttia. Kaada keitinvedet pois ja lisää voi. Muussaa perunat, lisää hiljalleen piimä. Mausta lopuksi suolalla ja raasta sekaan parmesaani!

 

 

Paahdetut feta-porkkanat

Porkkanoita

Fetaa

Lehtikaalia

Oliiviöljyä

Suolaa

Hunajaa

Rosmariinia

Kuivattuja karpaloita

 

Ohje: Lämmitä uuni 200-asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat. Sekoita isossa kannellisessa rasiassa öljy, suola, hunaja ja rosmariini. Heitä porkkanat rasiaan ja ravista, jotta ne saavat öljyä pintaan. Laita porkkanat uuniin 10-15 min. Revi lehtikaali ja toista sama kuin porkkanoille, eli heitä rasiaan ja ravista. Ota porkkanat ulos uunista ja levitä lehtikaalit sekä murennettu feta päälle. Laita pelti vielä 10 minuutiksi uuniin tai kunnes lehtikaalit ovat sopivan rapsakoita. Tarjoile karpaloiden kera!

 

Kommentoi