Kohta 26

Kriselda

 

Tänään on viimeinen päiväni 25-vuotiaana ja heti aamusta kävin hoitamassa pois alta hammaslääkärikäynnin. Tämän päivän to-do listalla olisi ollut vielä pankissakäynti ja polkupyörän huolto, mutta taidanpa siirtää ne johonkin toiseen päivään. Velvollisuudet...

 

Tasan vuosi sitten koin valtavaa quarter life -kriisiä. Kokemuksesta jäi päällimmäisenä käteen se, että uhkatilanteet pitäisi nähdä mahdollisuuksina. Oli kyseessä sitten vaate-, ikä- tai talouskriisi - tilanne pakottaa meidät muuttamaan asioita, jotka eivät toimi.

Viime vuosi olikin muutosten vuosi. Elämäni heitti aikamoisen triplavoltin ja vieläpä kierteellä. Sain paljon uusia työmahdollisuuksia, sen myötä uusia kavereita ja ystäviä. Tapasin myös miehen, jonka kanssa on enemmän kuin hyvä olla. Ja vaikka kovasti yritin vastustella ajatusta rakastumisesta, niin enpä voisi olla yhtään onnellisempi tällä hetkellä. 

 

Paita ja takki Eleven Paris // Housut ZARA // Kengät Nelly

 

Nuorempana sitä kuvitteli, että tässä iässä olisi jo kaikki selvillä. Opiskelut, ura ja jopa perheen perustaminenkin olisi käsillä. Onneksi jokaisella meillä on oma polku, jota kuljemme - eikä kenenkään elämänvalintoja pitäisi vertailla omiin. Vaikka lapsuuden kavereilla olisi ne maisterin paperit taskussa ja omistuskämpät Espoossa, niin itsepähän olen valinnut duuninteon ja vuokralla asumisen keskustassa. 

Isojen muutosten jälkeen odotan, että elämäni 26. vuosi olisi yhtä tapahtumarikas ja jännittävä. Toisaalta odotan myös seesteisyyttä ja tasapainoa. Pyrin olemaan luottavaisin mielin ja koen vahvasti, että olen tällä hetkellä juuri siinä pisteessä missä pitäisikin. Vuoden takainen ikäkriisi opetti sen, ettei ikinä pitäisi tyytyä, jos joku asia omassa elämässä tympii. Täytyy kantaa itse vastuu omista valinnoista ja erityisesti onnellisuus on omissa käsissämme. Muutokset eivät ole koskaan helppoja, mutta ne eivät myöskään olisi sen arvoisia, ellei niiden eteen joutuisi tekemään töitä. Toki meillä kaikilla on omia velvollisuuksiamme, joita ei pääse pakoon ihan kokonaan - mutta onneksi on sentään vapaus siirtää niitä vähän myöhemmäksi.

 

 

Kuvat: Janita Autio

Kommentit

sonjahannus
Urban Zen

Niin ihania ja samaistuttavia ajatuksia! Tosin itse ehkä vielä tuossa ennen-muutoksia vaiheessa mutta luottavaisin mielin ollaan, elämä kantaa ja uusia tilaisuuksia tulee kun on niille avoin. :) Hyvää syntymäpäivää <3 

Kriselda
Kriselda

Kiitos! Just näin! Ja vaikka teoriassa jokin muu vaihtoehto olisi parempi, niin tarttua niihin mitkä tuntuu itsestä parhaalta. Tsemppiä uusiin tuuliin <3 !

Kommentoi