LA vs. NYC

Kriselda

 

 

Ensimmäisen viikon jälkeen en ole voinut olla vertailematta kokemuksiani täällä New Yorkissa Losiin. Vaikka olen ollut täällä vasta viikon ja saanut h y v i n pienen pintaraapaisun kaupungista, erot ovat silti muodostuneet selkeiksi. Kummassakin on sekä hyvät että huonot puolensa, ja eri ihmiset nauttivat erilaisista viboista:

 

1. Välimatkat täällä New Yorkissa ovat huomattavasti lyhyemmät kuin länsirannikolla, joten matkat taittuvat helposti kävellen, metrolla tai bussilla. Uberit ja keltaiset taksit kulkevat myös, joten autolla ei tee juurikaan mitään. Länsirannikolla taas menee helposti 1/3 päivästä autossa istuen. Sellainen kannattaa vuokrata, mikäli suunnittelee matkaa Losiin.

 

2. Rennosta kalifornialaisesta vibasta ei ole tietoakaan. Ihmiset ovat kiireisempiä ja epäystävällisempiä. Eivät siis mitenkään töykeitä, mutta huomattavasti totisempia verrattuna länsirannikkolaiseen ylipositiivisuuteen. 

 

3. New York ei nuku. Mikäli keskellä yötä iskee jäätelöhimo, niin homma hoituu. Toki Losistakin löytyy 24h-palveluita, mutta kun välimatkat ovat pitkät, kynnys jäätelönhakureissulle keskellä yötä kasvaa huomattavasti, jos pitää hypätä auton rattiin.

 

 

4. Talvi länsirannikolla on verrattavissa Suomen kesään, joten ilmaston puolesta pisteet sinne. Losissa on aina hyvä ilma, vaikka sataa. New Yorkissa taas sää saattaa vaihdella radikaalisti jopa päivän sisällä. Meininki on siis yhtä bipolaarista kuin Suomessa.

 

5. Kummassakin kaupungissa on super monikulttuurinen meininki. Minkä tahansa maan kulttuurit (eli minulle tämä tarkoittaa ruokakulttuuria) ovat koettavissa kummassakin kaupungissa. Erona kuitenkin asukastiheys; New Yorkissa voi kokea mm. italialaisen, korealaisen, kiinalaisen ja intialaisen vain muutamien kortteleiden päässä toisistaan.

 

6. Pukeutuminen täällä New Yorkissa on huomattavasti skarpimpaa ja luovempaa, joskin activewear –kulttuuri on hyvin vahva kummassakin. Losissa rentous on valttia vaatteissa.

 

 

 

T-paita: UFF
Hame ja sukkahousut: Topshop
Baskeri: AZS TOKYO
Laukku: Kenzo

  

Lue myös:
4 x opittua
November in California

 

 

Instagram (@kriselda) / Facebook / Pinterest

Kommentoi