Maailman paras pizzaohje

Kriselda

 

 

Olen tänä kesänä hurahtanut täysin grillipizzoihin. Hankin pizzakiven automarketista matkalla landelle (maksoi alle 15€ ja on maksanut ittensä jo takaisin) ja aina kun jaksaa ja viitsii, niin pizzataikina on satavarmasti kohoamassa.

Olen aina kelannut, että pizzataikinan teko on työlästä, mutta jo ensimmäisen kerran jälkeen se sujuu ilman muistilappuja. Se on oikeastaan aivan liian heleppoa ja se vähän näkyy kesän aikana syntyneestä pelastusrenkaasta. Kyllä.

Anyway, tämä ohje on viljallinen, eli gluteenillinen, hiivallinen, lihallinen. Kaikkea muuta kuin mitä mun keittiöstä tulisi. Eli simmut kiinni, mikäli nämä saavat verenpaineesi kohoamaan. Täällä ollaan eletty melko syntisesti.

 

 

Tämän (maailman parhaan) pizzan ohje on kolmivaiheinen, sillä pohja ja tomaattisoossi tehdään alusta loppuun itse. Voit myös turvautua kaupan valmisjuttuihin ja hypätä suoraan kolmanteen osaan, mutta suosittelen alustaloppuun-puuhastelua ja löytämään sisäisen pizzaleipurin.

Ohje on alunperin yes girlistä ja koska grillipizzasta on tullut merkittävä osa minun elämää, niin eiköhän siitä kuulu kailottaa myös täällä blogin puolella. <3

Löpinät sikseen, here we go:

 

MAAILMAN PARAS PIZZA

(eli yes girlin HELPPO GRILLIPIZZA)

 

STEP 1:

 

POHJA (2:lle)

♥ 2 dl kädenlämpöistä vettä

♥ 25 g hiivaa

♥ 5 dl pizzajauhoja

♥ 2-3 rkl oliiviöljyä

♥ suolaa

Ohje: Liota hiiva veteen. Lisää jauhot joukkoon desi kerrallaan ja sekoittele. Lisää loppua kohden oliiviöljy mukaan ja vaivaa taikinaa. Taikinan täytyy olla joustavaa ja sen pitää irrota astiasta smoothisti, jos näin ei tapahdu katso tarvitseeko taikina lisää öljyä. Jätä taikina liinan alle kohoamaan vähintään tunniksi.

 
 

STEP 2:

 

yes girl PIZZASOOSSI

 

♡ 1 tlk San Marzano -tomaatteja

♡ 1 tuubillinen tomaattipyrettä

♡ Oliiviöljyä

♡ Valkosipulia

♡ Suolaa

♡ Pippuria

♡ Basilikaa

 

Ohje: Kuumenna pannulla öljy ja heitä sekaan pilkottu valkosipuli. Lisää tomaatit, pyre ja mausta. Lisää lopuksi basilika ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla muutama minuutti.

 

 

STEP 3:

 

TÄYTTEET

 

 Chorizoa

♡ Provolone dolce -juustoa

♡ San Marzano -luumutomaattia

♡ Basilikaa

♡ Burrataa

♡ Tryffeliöljyä

♡ (yes girl) Pizzasoossia 

 

 

➸ Kuumenna grilli täysille. Ihka oikea pizza paistuu 300-asteessa, joten täysille vaan. Aseta pizzakivi grilliin kuumenemaan ja sillä välin tehdään pizzat valmiiksi.

➸ Leikkaa leivinpaperista pizzakiven kokoisia alustoja ja vaivaa pizzataikinista pyöreitä lättyjä (tästä mallia, jos tekee tiukkaa).

➸ Levitä pohjan päälle tomaattisoossi ja täytteet. HUOM. Burrata ja tryffeliöljy laitetaan pizzan päälle vasta, kun se on tullut ulos grillistä. 

➸ Nosta leivinpaperi + pizza uunipellillä tai leveällä pizzalastalla grilliin kiven päälle ja anna kypsyä. Minuutit riippuvat täysin grillin tehosta, mutta 3 minuutilla on hyvä aloittaa. Ihka oikea pizza paistuu siellä 300-asteessa kolmisen minuuttia, mutta kaasugrillissä sitä todennäköisesti joutuu pitämään 5-8 minuuttia. Muista tsekkailla välillä, ettei pizza pala. Pohjan pitää olla vähän ruskettunut ja juuston sulaa, silloin pizza on valmista!

 
 
 
Huh! Aikamoista hifistelyä. Ainiin, tärkeä juttu meinasi unohtua: mikäli haluat leikkiä täytteiden kanssa, niin suosittelen pitäytymään KOLMESSA TÄYTTEESSÄ. Silloin pizza kypsyy mahdollisimman tasaisesti ja pohja pysyy rapsakkana.
 
 
 
 

 
Lue myös:
Maukas aamupuuro 2.0
Kesäaamujen pelastus: Cold Brew

 

Kommentoi