Marraskuu 0 - Kriselda 1

Kriselda

 

En tiedä teistä, mutta tämä marraskuu on ollut minulle harvinaisen haastava. Lie johtuuko syysflunssasta, hormoneista vai yleisesti tästä tappavasta harmaudesta.

Kyllä, olen pukeutunut teeman mukaisesti ja pyrkinyt syleilemään tätä tilannetta. Olen tehnyt kotipesästä mahdollisimman marras-ystävällisen; aromadiffuuseri höyryää, kynttilät palavat, uunissa paistuu pullaa. Ostin myös ensimmäistä kertaa pellavalakanat, jotta uni maistuisi paremmin. Niin, ja sukkapuikot ovat sauhunneet!

 

Tiedättekö neulominen on aivan ihanaa! Olen ikionnellinen siitä, että puikot ovat löytäneet tiensä meikämummon käsiin.

Olen viimeksi kutonut yläasteen kässän tunneilla, joten pientä opeteltavaa tässä oli, mutta onnistuin kuin onnistuin. Jos mä pystyn tähän, niin kuka tahansa pystyy.

 

 

Kun ensimmäisen sukan jälkeen alkoi löytymään neulomis-flow, niin voin kertoa, että on muuten aivan törkeän koukuttavaa puuhaa!

Neulomisen on todettu vähentävän kipuja, stressia ja masennusta. Hox hox, mikäli olet taipuvainen kaamosmasikseen, niin suosittelen ottamaan puikot käteen.

Novitalla alkoi muutama viikko sitten villasukkahaaste, johon myös yes girl osallistui ja se on ollut tämän syksyn tykätyimpiä juttuja. Mummoilu on nyt niin in! Täydellistä hygge-puuhaa.

 

Novitan langat ovat tuttuja kouluajoilta ja mielellään tuen tässäkin asiassa kotimaista yritystä. Kuvissa näkyvä monivärinen lanka on 7 Veljestä Napapiiri-mallistosta, jonka tuotoista menee suomalaisille uhanalaisille eläimille. Jaloistani löytyy Seiskaveikan perusmallistosta Kanervan sävyisestä langasta kyhätyt villasukat.

Olen selvästi kaivannut jotain käsillä tekemistä, kun tämä syksy on tuonut innostuksen leipomiseen ja neulomiseen. Pakko muuten mainita, että nuo koivuiset puikot tuntuvat käsissä miellyttäviltä ja piristävät esteettisesti. Ne on myös läpäisevät lentokenttätarkastuksen.

 

Jos neulominen herätti kiinnostusta, niin tsekkaa täältä yes girlin postaus, josta löytyy myös Novitan kätevä opetusvieo: Villasukkahaaste.

Vielä on kolme viikkoa tätä kuuta, eli kyllä tässä ehtii muutamat sukat joululahjaksi näpertää. ♡

 

Jos teillä on jotain hyviä neulomisvinkkejä, niin niitä voi laittaa kommenttiboksiin jakoon! ♡

 

Neuletakki: Balmuir

 

Lue myös:
Syntiset suolakaramelli-kanelipullat
30 x sarjasuositusta syksyyn

Kommentit

Lukija (Ei varmistettu)

Neulominen on ihanaa! Itse en ole koskaan innostunut sukkien neulomisesta, mutta pipot on nopeita ja helppoja - isoilla puikoilla pörröisestä ja laadukkaasta alpakkalangasta (Novitan lisäksi esim. Drops ja Sandnes tekevät IHANIA lankoja) tulee chunky beanie alta aikayksikön. Pidän eniten villapaitojen tekemisestä, isoilla puikoilla sellaisen tekee tumpelokin (täällä yksi) suhteellisen joutuisaan. Ravelry ja Pinterest ovat täynnä ihania ohjeita, lisäksi esim. www.garnstudio.com on varsinainen runsaudensarvi. :)

Kriselda
Kriselda

Vautsivauuu! Kiitos vinkeistä! <3 Mä taas en oo koskaan neulonut pipoa (tai villapaitaa krhm), mutta ehkäpä pitäisi ryhdistaytyä siihen sitten seuraavaksi! Chunky beanie houkuttelee. Villapaitaan täytyy vielä valmistautua henkisesti :D

 

Kommentoi