Millaisen mielenlaadun sinä haluaisit?

 

vitaminwell_pilots_svantegullichsen

 

Viime viikolla starttasi Vitamin Wellin syksyinen Wellness Bootcamp, jonka ensimmäisellä kerralla pääsimme Pilotsin Rosa Nenosen luennolle. Osallistuin viime keväänä Design your roadmap –kurssille, eli tiesin vähän, mitä odottaa: oivalluksia, muistutuksia ja sisäistä rauhaa.

 

Aamun teema, Mieli menestyksen tiellä, tarjosi juuri niitä työkaluja mitä voi Pilotsin luennolta odottaa. Positiivinen psykologia ja mielen kehittäminen kiehtovat, joten aihe kiinnosti kovasti.

Jos mieli on meidän menestymisen tiellä, niin ensin piti määrittää, mitä menestyminen tarkoittaa. Koska olemme kaikki yksilöitä, niin se tarkoittaa jokaiselle eri asioita. Minulle se on sitä, että on onnellinen ja saa tehdä sellaista työtä, jota rakastaa. Sellaista, jossa voi inspiroida muita. Menestys on myös sitä, että ympärillä on rakastava perhe ja ystäväpiiri. Sitä, että terveys on kunnossa. Toki taloudellinen asema on myös vahva osa menestymistä – tai ainakin se, ettei jokaista pennosta tarvitsisi stressata.

Yksilöinä meillä kaikilla on myös omat uskomukset siitä, millaisia olemme tai mitkä ovat vahvuutemme. Näillä ei kuitenkaan ole välttämättä mitään tekemistä todellisuuden kanssa, vaan mielemme on muovautunut ajan saatossa näiden käsitysten mukaan.

 

vitaminwell_pilots_svantegullichsen

vitaminwell_pilots_svantegullichsen

 

Rosa jakaa mielemme muuttumattomuuden ja kasvun mielenlaatuihin. Muuttumaton mielenlaatu on juurtunut omiin tapoihin, se pyrkii jatkuvasti näyttäytymään täydellisenä ja on kritisoiva.
Kasvun mielenlaatu taas on avoimempi muutoksille – kasvulle. Se on motivoitunut kehittymään ja ottaa jatkuvalla syötöllä oppeja vastaan. Kasvun mielenlaatu myös tiedostaa, että älykkyyttä voi kehittää oli sitten lähtökohdat ja elämäntilanne mikä tahansa.

 

Reflektoin luennon aikana Rosan esimerkkejä omaan elämääni ja ajoittain tunnistin muuttumattomuuden mieleni. Joissain asioissa olen ehdoton ja perfektionistina, minulla on tässä vielä paljon kehitettävää. On opittava hengittämään ja muuttamaan perspektiiviä, koska loppupeleissä asenne ratkaisee.
Hetkittäin tunnistin myös kasvun laatua omassa mielessäni. Tai ainakin kovasti löytyy tahtoa kasvulle.

 

vitaminwell_pilots_svantegullichsen

vitaminwell_pilots_svantegullichsen

 

Mielenlaatumme määrittelee oman käyttäytymisemme ja kehityksemme. Emmekä ole koskaan valmiita. Meillä on mahdollisuus valita omat ajatuksemme ja niitä voi kehittää oli elämäntilanne mikä tahansa.

Rosa muotoili asian paremmin kuin hyvin: Meissä kaikissa on valtava määrä potentiaalia, josta meillä itsellä ei ole mitään tietoa. Ja, jos meiltä vaan löytyy tarpeeksi motivaatiota kasvulle, niin mikä vaan on mahdollista.

 

Kumman mielenlaadun sinä haluaisit? Muuttumattomuuden vai kasvun mielenlaadun?

 

Katso Pilotsin tulevat valmennukset täältä.

 

Kuvat: Svante Gullichsen Lue myös:
Mitä sinä haluaisit osata?
Vahvuudet voimavaroina

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *