Mitä kehosi yrittää kertoa?


 
Kiitos ihan mielettömästi kiinnostuksesta mun viime postaukseen: Tiedätkö mitä tunteita kehosi varastoi?

Oon saanut teiltä ihan älyttömästi viestejä liittyen aiheeseen ja muutenkin joogaopettajakoulutuksen aikana on tullut ennennäkemätön määrä viestejä ja kysymyksiä. Ihanaa, että se on kiinnostanut teitä niin monella levelillä. On niin paljon helpompaa kirjoittaa ja luoda sisältöä, jolla on merkitystä. Kiitos siis aktiivisuudesta! <3

 

Lupailin, että kirjoittaisin aiheesta part kakkosen ja haluan ehdottomasti syventyä tukahdutettujen tunteiden maailmaan teidän kanssa.

En todellakaan ole mikään pro tämän suhteen, mutta jaan mielelläni sitä mitä olen itse oppinut viime viikkoina.

Kehon osat, jotka varastoivat eniten tunteita ovat epäilemättä niska-hartia-seutu ja lantio. Näiden lisäksi pallea, kurkku, leuat (löytyykö sieltä ruudun takaa yöllisiä narskuttelijoita?) ja takareidet ovat melko yleisiä paikkoja, jonne kertyy tukahdutettuja tunteita ja traumaa.

 

Sekä keho että mieli ovat yhtä ja kun mieli kärsii, kärsimys siirtyy kehoomme, mikäli emme hoida mieltä kuntoon. Ja usein tilanne toimii myös päinvastaisesti.

Elämme valtavan suorituskeskeisessä maailmassa, jossa arki on aika monelle stressaavaa. Tunteet ja kokemukset ovat yhtä lailla energiaa ja mikäli ne eivät pääse jatkamaan matkaa, niin ne kerääntyvät kehoomme. Meidän lihakset, nivelet ja luut ovat suunnattoman rasituksen alla ja vähitellen stressin määrä kehossamme lisääntyy, jolloin pahimmassa tapauksessa alamme kärsiä kroonisista kivuista. Hello, täällä yksi niska-hartia-potilas.

Hassua, että elämme vuosikaudet näiden vaivojen kanssa, emmekä reagoi kehon antamiin signaaleihin ennen kuin on liian myöhäistä.

 

 

Mitä kehon jatkuvat vaivat yrittävät kertoa?

 

Niska :stressi, ahdistus, huoli

Hartiat: koko maailman huolet hartioilla

Yläselkä: Type A, perfektionismi, odotukset itsestä korkealla

Keskiselkä: unettomuus, ahdistus, tulevaisuuden pelko

Alaselkä: taloudellinen ahdistus, haudatut tunteet

Kyynärpäät: itsepäisyys, muutosvastaisuus

Kädet: vaikeudet luoda yhteys muiden kanssa

Lantio: viha, suru, tunnekipu

Polvet: joustamattomuus, ego, maskuliinisen energian korostus

Pohkeet: tunne-elämän ja fyysinen jännitys, stressi, mustasukkaisuus

Nilkat: epävakaisuus, epävarmuus, mielihyvien kieltäminen

Jalat: negatiivisuus, ankaruus itseä kohtaan

 
Tähän väliin lienee hyvä muistaa, että nämä eivät ole tieteellisesti todistettuja, mutta kroonisille kivuille onkin usein haastava löytää loogista selitystä.

Kehon ja mielen yhteys on äärimmäisen tärkeää ja erityisesti se, että on täysin rehellinen tunteidensa kanssa. Negatiiviset tunteet ovat osa tasapainoista elämää, eikä ylenpalttinen positiivisuus ole aina tervettä! Pidemmän elämän kannalta negatiivisten tunteiden käsitteleminen on yhtä tärkeää, jotta ne eivät varastoidu kehoomme.
 
 
Kuvat: Nadi Hammouda (2013)

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *