Mitä sinä vedät puoleesi?

Kriselda

 

Elisa kirjoitti hienon tekstin tunteista tienviittoina, sekä erilaisten tunteiden merkityksistä. Halusinkin jatkaa samalla teemalla, sillä minulla on ollut työpöydällä jo lähes vuoden verran luonnos liittyen samaan aiheeseen.

Uskon vahvasti, että tunteillamme on valtava vaikutus siihen mitä elämässämme tapahtuu seuraavaksi. Elämäni traumaattisimmat asiat ovat tapahtuneet negatiivisten tunteiden seurauksena ja positiivisesti ikimuistoiset jutut taas ovat tulosta hyvistä fiiliksistä.

Vedämme siis puoleemme sitä mitä tunnemme. Ajatuksemme vahvistuvat hyvin nopeasti ja vaikka tavoitteena onkin pitää fiilikset positiivisina, niin emme voi aina välttyä inhottavista tunteista. Silloin viimeistään onkin hyvä pitää tuntemuksiaan kompassina ja säätää niitä sen mukaisiksi, mihin suuntaan haluaa elämässä mennä.

 

 

Positiivisuus ei tarkoita sitä, että olisi jatkuvasti iloinen tai innokas - vaan on pikemminkin päätös valita parempi ajatus tai tunne, kuin edellinen. Mikäli tunnet suuttumusta, onkin hyvä pohtia syitä sen sijaan, että jatkaisi samalla linjalla. Useimmiten suuttumus laantuu, kun löytyy looginen syy tälle reagoinnille. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, emme voi välttyä negatiivisilta tunteilta. Ne ovat osa elämää ja ne pitää hyväksyä. Niiden avulla opimme muuttamaan asennettamme positiivisempaan päin ja suunnistamaan kohti onnellisempaa elämää.

Optimistisuutta voi onneksi opetella, eikä tarvitse muuta kuin valita niitä positiivisia ajatuksia. Olotila kohenee väistämättä oli tilanne mikä tahansa. Myönteisillä ajatuksilla on tapana lisätä hyvää fiilistä ja ketjureaktio on valmis. Pian vastaanotamme hyviä asioita elämäämme, mikäli vain annamme niiden virrata luoksemme. 

 
 
Kuvat Emilia Nuortie
Haalari COS 
Takki Bik Bok
Laukku Coach
Aurinkolasit Specsavers/Karl Lagerfeld

 

Kommentit

Miss T (Ei varmistettu)

Ihanat kuva ja asu, hyvä teksti!

Kriselda
Kriselda

Kiiitos !! :)

sonjahannus
Urban Zen

Viisaita ajatuksia taas! Tuo tunteiden hyväksyminen on mielestäni tosi tärkeä oivallus, jos yrittää väkisin tukahduttaa tai työntää negatiiviset fiilikset pois niin ne heijastuvat elämässä fyysisinä tilanteina ja kehon reaktioina. Jos taas tiedostaa ja hyväksyy kaikki kokemansa tunteet, voi niistä oppia ja valita että mitkä ajatus- ja käyttäytymismallit haluaa elämässään pitää, ja mistä kannattaa päästää irti. :) xxx

Kriselda
Kriselda

Juuri näin ja siitä tukahduttamisesta monet sairaudetkin saavat alkunsa. Ikävien kokemuksien johdosta, sitä oppii olemaan entistä tarkempi omista fiiliksistään ja siitä, mitä haluaa vetää puoleensa! 

Saranda
Tyhjä ajatus

Uskon tähän ihan samaan - mitä tunnemme, sitä vedämme puoleemme. :) Ja hei tyttö sun hymy on upee!

Kriselda
Kriselda

Niin se on, varsinkin kun kertyy ihan elävää kokemusta tästä syy-seuraus -asetelmasta! Ja kiitos :D !

Kommentoi