Nerolin tuoksuinen tyttö

Kriselda

 

Tiedättekö sen ihmeellisyyden, mitä erilaiset tuoksut meissä aiheuttaa? Kaikki lähti siitä, kun etsin itselleni uutta parfyymia. Käytin rakasta Chloén tuoksua lukiosta asti, enkä tässä viimeisinä vuosina enää tiennyt miltä se tuoksuu. Olen jo jonkin aikaa etsinyt itselleni uutta tuoksua, mutta homma ei ole ollut ihan niin yksinkertaista. Olen aina pitänyt kukkaisista hajuista, mutta halusin tällä kertaa vähän mausteisemmalla ja lämpimällä vivahteella olevan tuoksun.

 

Kävin luonnonkosmetiikkaan erikoistuneessa Joliessa ihan muissa asioissa, kunnes muistin, että Sugarin Sylvia vinkkasi kyseisen liikkeen ihanasta tuoksuvalikoimasta. Jäin kauppaan tuoksuttelemaan erilaisia parfyymeja ja helppoahan se sitten lopulta oli: eniten minuun vetosi Abel-merkin Golden Neroli, joka on kaikessa luomavuudessaan elegantti ja lämmin tuoksu. 

Sinä päivänä kotiutin myös toisen ihanuuden: Isla Apothearyn Nerolin tuoksuisen vartaloöljyn. Tosin öljy oli lahjapakkauksessa, enkä tiennyt paketin sisällöstä sen tarekmmin.

Jotenkin poikkeuksellisesti unohdin koko vartaloöljyn moneksi päiväksi, kunnes käyttämäni öljy pääsi loppumaan. En voinut uskoa sitä, että paketista paljastui toinen neroli! Isla Apothecaryn vartaloöljy oli rakkautta ensinuuhkaisulla! Voitte kuvitella, että läträsin sitä kaikkialle ja tällä hetkellä kylpytakkini on täysin sen tuoksuinen. Täytyy vaan toivoa, että kummatkin toimivat yhtä hyvin omalla ihollani. 

Ihon ph-arvo vaikuttaa siihen, millainen tuoksusta lopulta tulee. Ei siis koskaan saisi tuomita tuoksua ensimmäisen kokeilun perusteella!

 

 

Neroliöljy on peräisin appelsiininkukasta, eli tuoksuna se on hieman sitruksinen, kukkainen, mutta kuitenkin lämmin. Tuoksuilla on valtava vaikutus mielialaamme, sillä ne vaikuttavat limbiseen järjestelmäämme herätellen muistoja ja tunteita. Aromaterapeuttisessa mielessä neroli rauhoittaa, lievittää pahaa oloa ja tasapainottaa hormoneja! Hello täydellisyys. Ei mikään ihme, että tuoksu on vetänyt minua puoleensa.

Nerolilla on myös myönteisiä vaikutuksia ihonhoidossa ja sitä suositellaan käytettäväksi sekä arpien että venymisjälkien hoitoon. Lisäksi se hidastaa ihon vanhenemista pitäen ihon kimmoisana. Tästä olen vielä vähän skeptinen, mutta öljyillä (etenkin eteerisillä öljyillä) on harvemmin mitään haittavaikutuksia. Täytyy muistaa, että se mitä laitamme ihollemme imeytyy verenkiertoomme, joten ei kannata mitä tahansa kuraa läträillä litratolkulla.

 

 

Lopuksi vielä mystisestä pikkupullosta: Sugar järjesti viime viikolla tilaisuuden, jossa Frantsila oli mukana ja saimme illan aikana sekoitella eteerisistä öljyistä omat tuoksumme. Arvanette, etten innostuksestani meinannut pysyä housuissani! Mikäs sen parempi workshop tällaiselle hajupoliisille/oman elämänsä aromaterapeutille?!

Omasta tuoksusta löytyy sydäntuoksun nerolin lisäksi, mausteista frankincenseä, viettelevää ylang ylangia ja stressiä tasoittavaa bergamottia. Tuoksusta tuli vähintäänkin yhtä erikoinen kuin tämä tyttö tässä, mutta iholla se muuttui lempeäksi - kukkaisen lämpimäksi, juuri sellaiseksi mitä toivoinkin. Neroli on nyt tullut jäädäkseen.

 

 

P.S. Frantsila avaa joulukuun puolivälissä Aroma Therapeutic Parfum Cabinet -pop upin TRE:hen, jossa voi sekoitella omia öljytuoksuja! Löydätte minut takuuvarmasti sieltä sekoittelemassa lisää hyvänmielen tuoksuja!

 

Edit 12.12.2017: Sain uutta infoa Frantsilan ja TRE:n collabosta: eli Frantsila Scent Lab avaa ovensa tammikussa TRE Storeen! Ei kyllä jaksais enää odottaa!

 

Kuva minusta: Mona Salminen
Lautanen: Guzzini/Decanter.fi

 

Lue myös:
Must-have: Aroma diffuuseri
Energiaa Aromaterapialla

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

Kommentoi