Nyhtökauraa ja mangosalsaa

Kriselda

 

Nyhtökauraa! Kavereiden kesken nyhtis. Testasin eilen ensimmäistä kertaa, kun Anton&Antonin ystävällinen Facebook-mainos muistutti nyhtökauran olemassaolosta. Nyhtis-hype on käynyt kuumana ja olenkin jo jonkin aikaa kuolannut Petran blogissa tätä reseptiä. Eilen ostoskoriin päätyi kuitenkin kaikkea muuta, kuin mitä piti - mutta hyvä niin, sillä nyhtiksestä ja mangosalsasta tulikin uudet bestikset!

Nyhtis muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon kebabia ja sainkin sen voimin huijatttua myös poikaystävää maistamaan sitä! Makunsa puolesta se ei ollut lähelläkään kebabia, onneksi, eikä koostumuskaan ollut ollenkaan paha. Selvennettäköön, että nyhtökaura on valmistettu kaurasta ja pavuista, ja maistuu aika neutraalilta. Ulkonäkö ja maku ovat kuitenkin sivuseikkoja, sillä ylivoimainen syy miksi halusin testata nyhtistä ovat sen huikeat ravintoarvot: 100g sisältää 31g proteiinia (enemmän kuin kanassa tai lihassa!) ja vain 8g hiilareita. Melkoinen innovaatio! Meidän kotiin nyhtökaura on tullut jäädäkseen. Love at first try.

 

 

Nyhtis ja mangosalsa päätyivät pitaleivän väliin tuorejuuston kera. Ja voi että, kun oli h y v ä ä ! Mangosalsa on kesän lemppareita ja se toi pitaleipään mukavasti mehevyyttä. Myös tuorejuusto oli succee päätös, muuten leipä olisi jäänyt liian kuivaksi. Mikäli välttelet maitotuotteita, voit korvata tuorejuuston esimerkiksi hummuksella tai guacamolella. Hyvinvarustelluista ruokakaupoista saa gluteenitonta pitaleipää, muuten oheista reseptiä voi testata esim. riisikakkujen päällä! Itse vetelin vielä iltapalaksi nyhtistä ja salsaa yksinään. Myös poikaystävä, joka on maailman nirsoin vegeruokia kohtaan, tykkäsi tästä uudesta tuttavuudesta. Nyhtökauraa voi siis tarjota vaativillekin ruokailijoille!

 

Nyhtökaura-pitaleivät mangosalsalla

250 g Gold & Green nyhtökauraa (lime-seesami-inkivääri)

1 syöntikypsä mango

1 pieni punasipuli

korianteria

1 lime

seesaminsiemeniä

pitaleipiä

tuorejuustoa

öljyä

suolaa & pippuria

 

Ohje: ​

  1. Pilko punasipuli ja mango kuutioiksi. Sekoita ne kulhossa korianterin, seesaminsiementen ja puolikkaan limen mehun kanssa. 
  2. Lämmitä nyhtökaura öljyssä pannulla. Mausta vielä limellä, suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda pitaleivät ja täytä ne tuorejuustolla, lämpimällä nyhtiksellä ja mangosalsalla!

 

P.S. Nopeat syövät hitaat, nimittäin nyt sitä saa! Anton&Antonista 3,90€ / paketti. Saatavilla kolmea eri makua: nude, lime-seesami-inkivääri, tomaatti-paprika-korianteri.

 

 

// In Finland we have this thing called nyhtökaura. It's a new vegetarian innovation made of oats and beans, and it's called 'pulled oats' beceause it looks a lot like pulled pork. It actually has more protein than meat and overall fantastic nutritional values! 

 

 

 

Kommentit

sonjahannus
Urban Zen

Nam pakko päästä kokeilemaan! Saako tätä jo normikaupoista, kuulin että saatavuus on kiven alla? :D 

Kriselda
Kriselda

Ei vielä! Syksyllä pitäisi saapua ihan tavallisiinkin kauppoihin. Ulliksen Antonista kävin hakemassa omani. Kohta tulee överit :D 

Kommentoi