Paahdetut punajuuret + kukkakaalipyree

Kriselda

 

 

Varma merkki siitä, että olen vihdoin päässyt arkirytmiin on se, että viihdyn keittiössä. Ruoanlaitosta on tullut eräänlainen meditatiivinen hetki ja tärkeä osa päivää, jota odotan innolla. Olen aina pitänyt ruoanlaitosta ja olen oppinut isältäni (joka on ammatiltaan kokki) olemaan luova keittiössä. Harvemmin käytän mittalusikoita tai noudatan reseptiikkaa, joskus onnistun ja joskus taas yritän epätoivoisin keinoin pelastaa tilanteen, mutta turhaan. Onneksi nykyään on Woltit ja Foodorat.

Tänne blogiin päätyy harvat ja valikoidut ruuat, sillä ruokakuvaus on hyvin haastavaa ja usein tekemäni safkat ovat aika kaukana blogimaisesta ulkoasusta. Nyt kuitenkin löytyy pientä skarppausta sen suhteen!

 

 

 

Punajuuret olivat Lidlissä tarjouksessa, joten reippaana tyttönä lappasin niitä ostoskoriini. Punajuuri ja feta on klassinen kombo, mutta yhdistin ne tähän ruokaan vähän eri tavalla. Hunajaiset punajuuret paahdoin uunissa ja fetan laitoin mausteeksi kukkakaalipyreeseen. Lopputulos on herkullinen syksyinen ruoka, ja miehelle setti maistui kanafileiden kera!

 

 

Paahdetut punajuuret + kukkakaalipyree

 

puoli kiloa punajuuria

lehtikaalia

hunajaa

öljyä

suolaa + pippuria

rosmariinia

 

noin kilo kukkakaalia

1 paketti fetaa

pippuria

kuivattuja yrttejä (basilikaa, rosmariinia, timjamia)

 

Ohje: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori ja pilko punajuuret (sotkuista hommaa, mutta sen arvoista). Tee kulhoon seos öljystä, hunajasta, rosmariinista, suolasta ja pippurista. Pyöräytä punajuuret seoksessa ja lado lohkot uunipellille. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia. Sillä välin revi lehtikaali ja pyöräytä nekin öljy-seoksessa. Lisää lehtikaalit uunipellille punajuurten päälle ja laita pelti takaisin uuniin vielä 5-10 minuutiksi. 

Paloittele kukkakaali ja keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10-15 min. Valuta vesi pois ja anna kukkakaalin jäähtyä hetken. Murenna feta kukkakaalin joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi mausteet ja tarjoile paahdettujen punajuurten ja lehtikaalin kera!

 

 

 

 

Kommentit

sonjahannus
Urban Zen

Namnam

Kommentoi