Passion-lakritsismoothie

Kriselda

 

Rakastan lakritsia. Kukapa suomalainen ei? Erityishyvän maun lisäksi rakkaalla herkulla on myös terveysvaikutuksia. Lakritsi nimittäin edistää vatsan ja ruoansulatuksen toimintaa. Monet detox-litkut ja -teet sisältävätkin lakritsinjuurta. Näin flunssakauden keskellä on hyvä pitää mielessä, että se myös auttaa yskään ja ennaltaehkäisee tulehduksia. Lakritsi on myös hyvä luonnonlääke, mikäli kärsit alhaisesta verenpaineesta. Kaikkea kuitenkin kohtuudella, eikä sitä suositellakaan verenpainepotilaille.

 

 

Lakritsin makupariksi sopivat raikkaat ja hedelmäiset maut, ja tähän smoothieen valikoituikin aurinkoinen passionhedelmä. A- ja C-vitamiinipitoinen passion sisältää myös antioksidantteja, kaliumia ja kuituja. Trooppinen hedelmä ja pohjoismainen maku toimivatkin yllättävän hyvin yhdessä! Ehkä myös viime päivinä olleella auringonpaisteella on ollut osuutta asiaan. Kyllä se kevät ja kesä sieltä vielä tulee ;)

 

Passion-lakritsismoothie

4 passionhedelmää

2 banaania

1-4 rkl lakritsijauhetta

3 rkl chia-siemeniä

2 dl vettä

puolikkaan sitruunan mehut

1 tl vaniljajauhetta

 

Ohje: Jauha chiat ja turvota ne vedessä ennen smoothien tekoa. Sekoita sileäksi kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaada laseihin ja NAUTI!

 

 

 

Kommentoi