Pobre - filippiiniläinen keittiö keskellä Helsinkiä

Kriselda

 

 

Puoliksi filippiiniläisenä koen velvollisuudeksi - ei vaan kunniaksi - kertoa teille, että Helsinkiin on avautunut ensimmäinen filippiiniläinen rafla! Ja mihinkäs muualle kuin meikäläisen lemppari ravintolamaailmaan, Kortteliin. What are the odds?!

 

Pobre on ollut auki kuukauden päivät ja olen käynyt siellä jo neljä kertaa. Se on aika paljon, mutta toki olen puolueellinen ja haluan maistaa koko listan läpi.

Olen asunut filippiineillä lapsena, joten maut tuovat nostalgisia muistoja mieleen. Lisäksi käyn harvoin kotona kotona, eikä silloinkaan ole aina taattu, että äitini olisi kokkaillut filippiiniläistä ruokaa. Harvinaista herkkua siis!

 

 

Pobre on tagalogia (Filippiinin virallinen kieli) ja tarkoittaa köyhää. Ravintolan on perustanut kuusi kokkikaverusta, jotka haluavat tuoda palan kotikeittiötään rikastuttamaan Helsingin ravintolaskeneä.

Filippiniläinen keittiö on sekoitus eri maiden makumaailmaa  (mm. Espanjan ja Kiinan) ja lopputuloksena on omanlainen soppa!

 

Kampin Korttelin uusin tulokas on säväyttänyt lukuisilla Ravintolapäivillä ja pop-upeilla, ja nyt he ovat vihdoin löytäneet oman tilan Stadin parhaimmiston seasta.

Pobren ruoka on aavistuksen verran hienostunutta, verrattuna perinteiseen filippiiniläiseen keittiöön. Lounaslista vaihtuu viikottain ja à la carte -menu sesongittain, eli neljä kertaa vuodessa. Lisäksi suunnitelmissa olisi kuulemma tuoda sunnuntaipäiville brunssi, joka huokuilee Ravintolapäivä-fiilistä!

 

 
Pobre todellakin rikastuttaa Stadin ravintolaskeneä ja omiksi lemppareiksi (en ole vielä maistanut koko listaa) tähän mennessä ovat nousseet; Puto Asado, alkupala, jossa pehmeän kakun päällä on porsaanlihaa ja vihanneksia. Palabok, eli nuudeliannos, jossa on mereneläviä, rapeaa possua ja kananmunaa.
Ja tietenkin jälkkärityttönä kaikki makeat jutut maistuvat, mutta Leche con Pilyo voittaa tämän raflan jälkkäriskaban. Kyseessä on vanukasta Pobren tapaan ja päällä on kookosta, maapähkinä-keksiä ja kirpeää calamansi (filippiiniläinen lime)-kermaa. Annos on kuin pimpattu leche flan, huh! I rest my case.

 

 

Pobre, Kampin Kortteli, Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

 

Lue myös:
Si, ¿Por qué no?
Breakfast Goals

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei yhtään hassumman kuuloinen paikka! :) Kiitos ihana vinkistä. xx

Kriselda
Kriselda

Nojoo, on se kiva! Ja saa sieltä myös kasvisannoksia. Filippiineillä on vaan tosi haastavaa olla vege. Olin siellä kolme vuotta sitten reissulla ja kasvisannoksissakin oli lihaa. Ihmettelin sitä kovasti ja muistan, kun mun eno sanoi, että "se on vaan possua" :D Söin sillä reissulla ennätysmäärän lihaa, kun en halunnut olla vaikee.

Kommentoi