Raw Salted Caramel Brownies
Tämä tässä on ehkä parasta (nyt en yhtään liioittele) raakaherkkua, mitä mun keittiöstä on koskaan tullut. Niin hemmetin hyvää, mutta jos jotain tekisin toisin, niin lisäisin vaan enemmän tuota kinuskikastiketta. Korjasin reseptiin määrän 😉
Raakaherkut ovat mun not-so-guilty pleasure. Voisin oikeastaan elää pelkästään niillä. Ravinnepitoisia terveyspommeja, jotka kaiken lisäksi maistuu taivaallisilta. I could die.
Joka tapauksessa, takaisin tähän hetkeen. Sain inspiksen näihin raaka-suola-kinuski-mokkapaloihin (hienosti suomennettu) Starbucksilta! Tyypillisesti, halusin luoda terveellisemmän raakaversion tästä herkusta. Pakko myöntää, että menetin yöunet reseptiä tehdessä, koska olin liian innoissani näistä!
Raw Salted Caramel Brownies
100 g pekaanipähkinöitä
100 g saksanpähkinöitä
100 g cashewpähkinöitä
200 g taateleita
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl sulaa kookosöljyä
Kinuski:
1 dl hunajaa
1 dl maapähkinävoita
0,5 dl kauramaitoa
hyppysellinen merisuolaa
Ohje: Pyöräytä pähkinät ja taatelit blenderissä karkeaksi seokseksi. Lisää kaakaojauhe ja kookosöljy, ja blendaa vielä. Painele valmis brownie-seos esim. 10x10cm kokoiseen astiaan ja laita pakkaseen jähmettymään.
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kinuskiainekset ja sekoita vispilällä. Kaada kastike brownien päälle, koristele pähkinöillä ja laita takaisin pakkaseen/jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Itse en malttanut odottaa paria tuntia, mutta oli silti törkeen hyvää. Maista itse!