Taco Tuesday!
Jos auringon ja sukulaisten lisäksi jäin jotain Losiin kaipaamaan, niin meksikolaista ruokaa! Tacot, fajitat, enchildat, quesadillat, salsat, papupadat, guacamolet, horchatat… Ahh. Siellä päin maailmaa kaikki on niin tuoretta ja auttenttista. Etenkin kun Kaliforniassa asuu järjetön määrä meksikolaisia. Tuoreet fish tacot ja cevichet saavat veden k i e l e l l e.
Onneksi meksikolaishenkistä safkaa voi ihan hyvin valmistaa myös täällä kotona ja tällä kertaa tacon väliin päätyi suomalaista härkistä. Sain poikaystävänkin syömään näitä tacoja, vaikka hän on kovasti kaikkia lihankaltaisia ruokia vastaan. Lisäsin hänen versioonsa chorizoa ja jalopenoja (enkä kertonut, mitä jauhelihannäköinen ruoka oikeasti on). Kun härkiksen maustaa hyvin, niin se kyllä uppoaa vaativammallekin ruokailijalle. Tyytyväisenä hän söi ja kiitti. Herrasmies!
Härkistacot
Härkistä
Valkosipulia
Fenkolinsiementä
Juustokuminaa
Suolaa/Herbamarea
Öljyä paistamiseen
Cheddarjuustoa
Salsaa (ainekset alla)
Creme fraichea
Paahdettua sipulia
Tacokuoria
Ohje: Lämmitä härkis pannulla ja mausta oman maun mukaan. Lisää cheddar, niin että juusto sulaa härkiksen päälle. Pilko salsa-ainekset kulhoon ja sekoita. Kasaa tacokuoriin härkis, salsa, creme fraiche ja paahdettu sipuli – ja nauti!
Tuoresalsa
Avokadoa
Tomaattia
Punasipuli
Korianteria
Chiliä
Suolaa/Herbamarea
Limen mehua