Tekojen Tiistai: Testaa oletko uhka vai mahdollisuus?

Stockmann Magazine.jpg

 

Hyvää Tekojen Tiistaita! Tiedätte ehkä, että olen allerginen kaiken maailman Black Fridaylle ja Cyber Mondaylle, joten olin enemmän kuin iloinen, kun yes girleitä pyydettiin jakamaan ilosanomaa Tekojen Tiistaista.

Kyseessä on ilmiö, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä, että jokaisella on mahdollisuus tehdä hyvää. Giving Tuesday on saanut alkunsa Yhdysvalloissa ja nousi viime vuonna joulukeräystä isommaksi tapahtumaksi. Inspiroidu Tekojen Tiistai -henkeen täällä.

 

Kiitospäivän jälkeinen ostoshysteria on saanut ajattelemaan omia kulutustottumuksia. Olen pitänyt itseäni ihan maltillisena kuluttajana ja Sitran elämäntapatesti näytti, että kulutan saman verran kuin keskivertosuomalainen. Elämäntapani ovat muuten ihan ok-kondiksessa; kulutan vähän, mutta omassa hiilijalanjäljessä painaa matkustuskilsat. Vaikka en omista autoa ja kävelen suurimman osan matkoista, niin olen tänä vuonna tehnyt pitkiä matkoja enemmän kuin koskaan. Siinä missä ennen tein yhden matkan vuodessa on muuttunut suunnilleen yhteen kuukaudessa (tähän lasketaan myös kotimaan matkat ja laivamatkat). Aloitan myös uuden vuoden lentämällä joogaopettajakoulutukseen Aasiaan, joten en nyt ihan heti pääse vähentämään sitä.

 

Sitran testin tuloksena saat räätälöityjä vinkkejä, miten voit parantaa elämänlaatuasi luonnon hyväksi. Jos et muuta tee Tekojen Tiistain kunniaksi, niin testaa edes, oletko uhka vai mahdollisuus?

 

 

Kuva: Eeva Suutari / Stockmann Magazine
Tyyli: Kirsikka Simberg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *