Temaki-rullat
Temaki-rullat, eli sushi käsirullat tai sushitötteröt. Super helppo valmistaa ja vielä helpompia syödä! Näitä varten et tarvitse mitään hifistely sushimattoja tai muotteja – eikä syömiseen tarvitse välttämättä osata käyttää puikkoja 😉
Täytteet voit valita omien lemppareidesi mukaan. Itse tein kaksi verisoita: toiseen laitoin sitruunassa kypsennettyä lohta ja kurkkua, ja toiseen kevyesti paistettuja katkarapuja ja avokadoa.
Temaki-rullat
Merileväarkkeja
Sushiriisi:
Sushiriisiä
Riisietikkaa
Miriniä
Vettä
Shake (lohi):
Lohta
2:n Sitruunan mehut
1 rkl Omenaviinietikkaa
Kurkkua
Korianteria
Furikake sekoitusta
Amaebi (katkarapu):
(Jätti)Katkarapuja
Avokadoa
Korianteria
Furikake sekoitusta
Tarjoilua varten:
Tamaria tai soijakastiketta
Wasabia
Ohje: Keitä sushiriisi muutama tunti etukäteen pakkauksen ohjeistuksen mukaisesti. Monet ohjeet sisältävät suolaa ja sokeria, itse kuitenkin jätän nämä aina pois ja käytän pelkästään riisietikkaa ja miriniä maustamiseen. Lohen kypsensin tunnin-pari sitruunassa ja omenaviinietikassa. Katkaravut taas paistoin kevyesti kookosöljyssä pannulla.
Ennen aloittamista varmista, että riisi on jäähtynyt tarpeeksi ja kätesi ovat kuivat. Merilevä imee itseensä kosteutta ja muuttuu muuten pehmeäksi. Haluamme, että se pysyy rapeana!
Levitä merileväarkin päälle ohut kerros riisiä neliön muotoiseksi arkin toiseen laitaan ja laita täytteet päälle. Rullaa vasemmasta alakulmasta täytteiden yli kohti oikeaa yläkulmaa ja rullaa tötterön muotoiseksi.
Tarjoile tamarin tai soijakastikkeen kanssa ja NAUTI!