Teriyaki Bowl
Maailmalla villitsevät teriyaki-kulhot ovat löytäneet tiensä minunkin keittiööni! Variaatiomahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja oheista reseptiä voikin muunnella omien mieltymysten ja ruokarajotusten mukaan. Kalan voi esimerkiksi korvata kanalla ja kasvikset sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Nykyään jo lähikaupoista saa valmista teriyaki-kastiketta, mutta sen voi valmistaa myös itse hunajasta, soijakastikkeesta ja riisiviinietikasta!
Teriyaki Bowl
Lohta
Parsakaalia
Ruukkulehtikaalia
Pinaattia
Porkkanaa
Avokadoa
Seesaminsiemeniä
Teriyaki-kastiketta
Ohje: Paista marinoitu lohi uunissa tai pannulla (uunissa 200°C:ssa noin 20 minuuttia). Paahda pannulla parsakaali ja porkkana seesamiöljyssä. Lisää viimeisillä minuuteilla mukaan lehtikaali ja pinaatti. Kasaa kasvikset annoslautaselle, lisää pilkottu avokado, lohi, seesaminsiemenet ja lopuksi kaada tilkka teriyaki-kastiketta päälle!