USKALLA UNELMOIDA

Kriselda

 

 

Istuin maaliskuussa Trendin päätoimittajan Jennin ja muotitoimittajan Nooran kanssa kahvilla, ja he kysyivät minulta silloin, mitä tavoitteita minulla on blogin ja uran suhteen. En silloin osannut vastata kysymykseen, mikä hävetti (hävettää edelleen) aivan totaalisesti. En nimittäin vuosi sitten olisi voinut kuvitellakaan, että nyt ollaan tässä. Pääsen tällä hetkellä toteuttamaan itseäni ja kivoistakin duunikeikoista joutuu kieltäytymään ajanpuutteen vuoksi. Olen kuitenkin pikku hiljaa miettinyt, että josko olisi aika luopua jostain tehtävistä, sillä tarvitsen myös vahvasti omaa aikaa. Omat harrastukset ovat jääneet kokonaan pois, eikä aikaa ole ollut läheskään niin paljon jaettavissa myöskään omalle perheelle. Olisi ihanteellista, jos voisi keskittyä vain yhteen asiaan kerralla, eikä niin, että tekee vähän kaikkea.

 

Voisin kuitenkin sanoa, että minulla on käynyt hyvä tuuri sen suhteen, että saan tehdä rakastamiani asioita. Enkä voisi olla kiitollisempi siitä, että monet asiat joista olen unelmoinut ovat tulleet toteen. Hektinen kevät ja se, että on ollut monta rautaa tulessa ovat ajaneet minut tilanteeseen, jolloin tulevaisuuden suunnitteleminen on jäänyt vähemmälle. Olen antanut virran viedä mukanaan, mikä on pitänyt seikkailumielen yllä, mutta toisaalta taas vain kuolleet kalat menevät virran mukana. Tuntuu siltä, että autopilottitila on ollut liian kauan päällä ja nyt olisi hyvä hetki ottaa pieni reality check omien unelmien suhteen.

 

Takki Rähinä Rotsiauki  // Hame Bik Bok // Kengät Converse

 

En voisi enempää alleviivata unelmoinnin tärkeyttä, kun haluaa uutta suuntaa elämälleen. Toiveet tulevaisuuden suhteen voivat olla myös hyvin yksityiskohtaisia. Ne voivat liittyä omaan uraan, perhetoiveeseen tai vaikkapa materiaan. Tai, unelmat voivat liittyä vaikkapa siihen, millaisessa asunnossa haluaisi asua. Viime syksynä ollessani koditon toivoin löytäväni asunnon, joka sijaitsee tietyn postinumeron sisällä, visualisoin tarkkaan kerroksen missä halusin asunnon sijaitsevan, millainen keittiö ja kylppäri sieltä löytyy, millaiset ikkunat asunnossa on (!). Tärkeänä pidin myös sitä, että taloyhtiöstä löytyisi kattoterassi ja tietty se, että asuinkustannukset olisivat semi kohtuulliset. Aika mahdoton tehtävä? Pienten mutkien ja parin muuton jälkeen voin nyt kutsua tuota syksyllä toivomaani asuntoa kodikseni. Sain sen, ja vieläpä ihanimman miehen kaupan päälle. True story.

 

Hommat yleensä loksahtelevat paikoilleen oikeilla hetkillä. Muista siis välillä pysähtyä kuuntelemaan sieluasi. Unelmilla ei tarvitse olla mitään tekemistä tämän hetken todellisuuden kanssa, sillä Universumilla on tapana vastata hulluimpiinkin juttuihin, kun vaan osaa pyytää. Kuten kämppä-esimerkkini mukaan, yksityiskohtainenkin unelmointi tuottaa tuloksia. Kirjaa toiveitasi ylös, visualisoi tai kokoa Pinterestiin mood boardia. Inspirointi ja unelmointi ovat tärkeitä tekijöitä suunnan löytämisessä. Ne luovat niitä tavoittelemisen arvoisia asioita, joihin elämässä kannattaa tähdätä. 

Mistä asioista sinä tällä hetkellä unelmoit?

 

 

Kuvat: Liisa Kivi

 

Kommentit

M.
Avec Mari

Kiitos Kriselda! Tää oli niin hyvä juttu ja potku myös omille persuuksille. Nyt on aika kääntää taas uusi vaihde silmään. Kiitos hyvin kirjoitetusta tekstistäsi ja ihanasta blogistasi!

xx

Kriselda
Kriselda

Voi kiitos Mari! Heti kun arjesta tulee liian mukavaa, niin on ihan hyvä ottaa pieni hengähdystauko ja miettiä uutta suuntaa! Tsemppiä siis tuleviin haasteisiin ;)

Taru Mari
Stuff About

Piristävä teksti:) Itselläni on paljon konkreettisia unelmia. Pitääkin laittaa paperille ylös ja katsoa mikä on tilanne vuoden päästä. :)

Kriselda
Kriselda

Kiitos! Ihan mahtavaa :) mitä vahvempi ja yksityiskohtaisempi unelma, sitä varmemmin se toteutuu!

sonjahannus
Urban Zen

Ihana teksti! Olen itse pohtinut paljon samaa viime aikoina, miettinyt mitä oikeesti haluaa tehdä, miten asua, miten viettää päivänsä, miten parhaiten hyödyntää kykynsä ja tehdä itsensä ja ympäröivät ihmiset onnelliseksi. (Positiivinen) ongelma on että on niin paljon kiinnostavia suuntia mihin keskittyä ja mihin laittaa aikansa. Tämä aiheuttaa jatkuvan henkisen turbulenssin päässä, joka ei tietty ole hyvä asia. :D Eli todellakin aika istua itsensä kanssa alas ja miettiä omat prioriteetit. Sain myös hyvän vinkin että focus-listan lisäksi kannattaa tehdä ignore -lista eli listata mihin ei halua keskittyä ja käyttää aikaansa. Yhtä tärkeää kuin focus lista. xxx

Kriselda
Kriselda

Niinpä! Ja mikäli istuminen ja miettiminen ei tuota tulosta, niin on vain luotettava siihen että oikea vastaus tulee silloin, kun mieli on kirkas! Ja omien kokemusten mukaan tekeminen auttaa just nimenomaan siihen ignore listaan ;)

sonjahannus
Urban Zen

Totta, mulle on tosi tärkeetä pitää itseni inspiroituneena eri tavoin ja just mielen kirkkaana! Ei voi jäädä istumaan ja odottamaan että ne omat intohimot ja täydelliset projektit vaan ilmestyy, ne tulee kun on utelias ja oma-alotteinen, kokeilee eri juttuja ja avata sitä kautta uusia ovia :) 

LiisaK (Ei varmistettu) http://www.trainingdrama.fitfashion.fi

Tyttönen! <3

Kommentoi