Vaalennettujen hiusten hoitovinkit

Kriselda

 

 

Hiukseni kokivat aikamoisen muodonmuutoksen viime syksynä, kun pitkä ja tumma tukka pätkäistiin lyhyeksi ja sen jälkeen blondasin kertaheitolla. Pelkäsin, että joutuisin käymään parikin kertaa kampaajalla ennen kuin saan halutun lopputuloksen, mutta koko hommaan menikin vain muutama hassu tunti (viisi to be exact). Muutos oli iso ja sain aluksi kuulla varoituksia siitä, että vaaleita hiuksia on haastava ylläpitää, omat hiukset menevät pilalle värjäyksestä, joutuisin käymään ainakin kerran kuussa freesaamassa tukkaa… Mutta todellisuudessa mikään näistä väitteistä ei ole pitänyt paikkansa. 

Viihdyn hyvin blondina, ja kun on ollut omassa tukassa enemmän tai vähemmän viimeiset 26 vuotta, niin vaihtelu virkistää. Sävy on pysynyt todella hyvänä (lue: ei-keltaisina), enkä ole vielä kertaakaan blondaamisen jälkeen käynyt kampaajalla uudelleenvärjäämässä. Kiitos hopeashampoon ja -hoitoaineen!

 

 

Pyrin pesemään hiuksiani mahdollisimman vähän, eli suunnilleen pari kertaa viikossa. Hopeashampoon vaikutusaika riippuu täysin siitä, millaisen lopputuloksen haluaa, mutta sitäkään ei kannata vetää överiksi! 

 

Aloitan esipesun SP Luxe Oil -hiusnaamiolla: levitän hoitoaineen pyyhekuiviin hiuksiin ja annan vaikuttaa muutaman minuutin. SP Luxe Oil -sarjan tuotteista hiusnaamio ja -öljy ovat olleet käytössäni jo muutaman vuoden ja voin liputtaa koko sarjan puolesta, jos haluaa itselleen silkin pehmeät hiukset.

Seuraavaksi Wellan Color Recharge -shampoo ja annan samalla päänahalle kunnon hieronnan. Maailman paras tunne on, kun veri alkaa kiertämään hiusjuurissa ja melkeinpä tuntee miten hiustenkasvu buustautuu!

Color Recharge -hoitoaineen levitän pelkästään latvoihin ja annan vaikuttaa 3-5 minuuttia. Vinkki: pidä suihkussa invisibobblea, jolla saat hiukset sykerölle hoitoaineen vaikuttamisen ajaksi!

 

 

Vaihtoehtoisesti tai lisänä kellastuneet hiukset voi pelastaa sävytehoidolla. Tein melkeinpä heti värjäyksen jälkeen Wellan Color Fresh -sävytteellä (0/89) kylmennyksen hiuksilleni, kun sävy piti tasoittaa kampaajakäynnin jälkeen. Blondaus on raskas operaatio omille hiuksille, mutta oikeanlaisilla aineilla ja ammattilaisten avulla hiukseni ovat pysyneet hyväkuntoisina!

 

 

 

Kommentit

hanna kovanen

SP Luxe Oil on super hyvä! En ollut ajatellutkaan, että sen voisi tehdä ennen pesua! Pakko kokeilla ensi kerralla :) x

Kriselda
Kriselda

Joo todellakin kannattaa! Hiuksissa pitää olla jonkun verran kosteutta ennen kuin laittaa hiusnaamion, eli jos sulta löytyy suihkepullo, niin sillä kannattaa suihkutella menemään vettä hiuksiin. Pyyhekuiva on myös hyvä, kunhan hiukset eivät ole ihan läpimärät!

Kommentoi