Viiden päivän syysdetox

Kriselda

 

 

Terkut detoxin jälkeisestä elämästä! Oli aivan ihanaa palata takaisin kauniin syksyiseen Helsinkiin New Yorkista. Kroppa kaipasi puhdistusta reissun jälkeen, eikä syynä ollut pelkästään reissulla porsastelu, vaan oikeastaan viimeisen vuoden aikana kertyneet kuonat. No joo, siihen puhdistukseen ei kyllä viisi päivää riitä millään, mutta olo on nyt kevyempi.

 

Olemme Suomessa saaneet nauttia äärettömän kauniista syksystä ja lämpötilakin on ollut sietävää. Silti, aina ilman viiletessä kroppa alkaa kaipaamaan yhä lämpimämpää kuumempaa ruokaa.

Kahden viikon hedonistisen elämän jälkeen päätin ryhtyä yes girlin detoxille, jonka kehittelimme Petran kanssa viime talvena.

 

Olen saanut paljon kyselyitä detoxista, millä ohjelmalla teen? kuinka kauan se kestää? Ja tiesinkö, ettei detoxista ole oikeasti mitään apua?

Tuolle viimeiselle, iso LOL :D Kyseessä ei siis ole mikään huuhaa litkudieetti, vaan viiden päivän ajan jätetään ruokavaliosta pois kaikki prosessoitu ruoka, liha, alkoholi, maitotuotteet jne.

Kuten mainitsin, syödään mahdollisimman puhtaasti ja kevyesti. Rasvainen ruoka pidetään minimissä ja suola pyritään jättämään kokonaan pois.

 

 

Mun kaltaiselle tyypille detoxista on paljonkin apua; tykkään syödä ja juoda kaikkea. Ja pakko myöntäää, että viimeisen vuoden aikana omasta kropasta huolen pitäminen on ollut to-do -listan viimeisenä.

Kävin viime viikonloppuna super mielenkiintoisessa aura- ja chakra-kuvauksessa. Sain konsultaatiossa varoituksen, että mun kaltaiset tyypit uppoutuvat helposti töihin ja unohtavat itsensä jonnekin matkan varrelle.

Detox tuli siis hyvään aikaan. Better late than never. Enimmäkseen kuuri palkitsee henkisesti. Kun viiden päivän ajan noudattaa tarkkaa ruokavaliota (mitä en normaalissa arjessa tee), niin pelkästään siitä selviytyminen, tuo valtavasti onnistumisen tunnetta. Itsekuri on haastavaa!

 

Täällä on nyt viisi päivää puhdistuskuuria takana ja koska olen oman elämäni boussi, eli pomo, niin varioin ruokia melkoisesti. Kun tarkoituksena on syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa, niin maalaisjärjellä voi muunnella ruokien ja ainesosien (!) paikkaa.

En esimerkiksi tehnyt lainkaan siemensipsejä, vaan niiden tilalla söin vihannestikkuja (porkkanaa, kurkkua ja selleriä). Lisäksi tein hummuksen punajuuresta ja kikherneistä (en pinaatista, vaikka sekin on ihan mielettömän hyvää, mutta vaihtelu virkistää). Maustin sen vastaavasti pelkästään tahinilla ja limellä.

Porkkanakeiton tein plainistä porkkanasoseesta ja silpuin kukkakaaliraastetta päälle tuomaan rapeutta. Toimi yllättävän kivasti!

 

Löydät e-kirjan täältä: yes girl Winter Detox

 

 

 

Hattu ja takki H&M
Poolo ja farkut COS
Kengät Nelly.com
Laukku Dior (äidin vintage)

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Ihana asu! Saisinpa jostain itsekuria riittävästi ottaa itsekin tuon kuurin.

Kriselda
Kriselda

Kiitos Marika! <3 Hah, ei kannata asettaa itsellensä paineita. Tämä detox-kuuri on "kuuri" ja aina kannattaa houkutella ystävä mukaan, jolloin saatte tukea toisistanne! Viisi päivää ei loppujen lopuks oo paha aika ;) YOU CAN DO IT GIRL!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, tein juuri tuon teidän winter detoxin viime viikolla, ja vaikka olo kyllä keveni hetkeksi hieman, en kokenut sen kumempia positiivisia vaikutuksia... :( Olin todella innoissani aloittaessani sen, koska ajattelin, että muutokset olisivat vieläkin suuremmat ja odotin viidennen päivän "valaistumista" ihan hirveästi :´D Positiivista oli kuitenki huomata kuinka vahva itsekuri minulla loppujen lopuksi oli (olen nimittäin todella suuri ruokahifisteliä ja ai, että makuja tuli ikävä tuon viiden päivän aikana). En missään nimessä halua tyrmätä detoxia vaan enemmänkin epäilen itseäni, että miksi se ei toiminut kohdallani... Teinkö jotakin väärin, vaikka noudatin ohjetta kuin raamattua, vai ehkä juuri sen takia? Tai sitten olin asettanut odotukset yksinkertaisesti vain liian korkealle.
Haluan kuitenkin kiittää ohjeesta! Tekisin detoxin varmasti joskus uudestaankin. Tykkään haastaa itseäni tämmöisillä jutuilla vaikka en kokenutkaan vaikutuksia ehkä niin palkitsevina.

Ps. Siemensipsit alkoivat tökkiä ja pahasti loppu viikosta. Olisinpa itsekkin tajunnut vaihtaa ne noihin vihanneksiin!
Pps. Olen lukenut blogeja jo ties kuinka pitkään ja tämä oli ensimmäinen kerta kun uskaltauduin kommentoimaan jotakin postausta. Päätinpä sitten aloittaa tämmöisellä romaanilla, haha..

Kommentoi