Paluu lähimenneisyyteen! Helmikuu -21: Hankinnat ja huomiot

Heissansaa! Tämä kirjoitus on kellunut jo puolitoista kuukautta luonnoksissa, ja oikeasti hävettää miten blogaaminen jäi pois ihan ensimmäisenä kun hukkasin pallon elämässäni ja kävin läpi pienimuotoisen masennus-ahdistus-mitäjärkeämissään-on-kauden. Olen kuitenkin tunnollisesti rustannut ostokseni taulukkoon ja konsultoinut Sakia — vaikka nyt kun katson ostoskäyttäytymistä, olisin kyllä tarvinnut enemmän 1) tarkkailua 2) rankaisua seuraamuksia.

Kulutin suurimman osan helmikuun budjetistani kuun alussa, kun selailin Zadaata ja löysin yhtä jos toista kiinnostavaa:

Tuoksunäytteitä
Kaunista, kiehtovaa pikkusälää — mitä näiden kanssa edes voi tehdä?

Helmikuun ostokset

2.2. Owow kit 35,99
2.2. Kelsiturkki 85,99
3.2. Tuoksunäytteitä 49,90
11.2. Color Gloss 15,30
11.2. Super Skinny 26,91
20.2. Fragrance du Bois -näytteet 22,00
YHT. 236,09 € (ylitys 36,09 euroa)

Tuoksunäytepakettiin kuului kolme Memo Parisin kortillista tuoksunäytettä, joista yhteen tykästyin, sekä dekantteja parista tuoksusta joista olin ollut jo hetken verran kiinnostunut. Suurin osa näistä ei liiemmin innoittanut, mutta ihastuin M. Micallefin Ylang in Goldiin, joka muistutti minua vähän L’Instant de Guerlainista.

KelsiturkkiLöysin Zadaasta upean vintage-kelsiturkin, joka ei kuitenkaan istunut ihan niin hyvin kuin toivoin. Sain itseni jopa kiinni ajatuksesta, että se sopii sitten kun olen laihtunut vähän. Mitä pöljyyttä ja itsepetosta! 😀 Tämä oli ihan puhdas heräteostos ja kunnon huti siinä lajissa.

Owow-siloitushoito
Paketissa tuli siloitushoito, shampoo ja hoitoaine.

OWOW-siloitushoitopaketti löytyi myös Zadaasta. Prosessi oli melko työläs mutta ihan palkitseva ensi alkuun. Jälkikäteen ylläpitoföönaus pani kyllä miettimään, olisiko saman hyödyn saanut pelkästä föönaamisesta, sillä hiukset palautuivat kyllä pesun jälkeen omaan luonnonlaineikkaaseen olotilaansa ilman föönausta. Vähän siloitushoidon jälkeen vanha föönini jopa hajosi, kun käyttötahti oli sille liian kova. RIP halpisfööni, ei kannata ostaa jatkuvaan käyttöön!

Loput hiustuotteet lähtivät matkaani kampaamokäynnillä. Olen toki pohtinut Super Skinny Serumin hankkimista jo aiemmin, koska tukkani on päältä varsin karhea ja söheröön taipuvainen. Color Gloss taas ylläpitää väriä. Ihan hyviä ostoksia, joista taisin jo kirjoittaa hiusepisodissani viime kuussa. Samassa tekstissä muutenkin mietteitä hiustenhoidosta ja siitä, mihin oikeasti kannattaa panostaa (spoiler: en tiedä). Näiden myötä myös ylitin budjettini, josta kirjoitin myös: SOS – Budjetti ylittyi!

Loput 17 päivää yritinkin sitten olla enemmän tai vähemmän tuoteostolakossa. Ainoa, mikä vähän kutitteli, oli L’Instant de Guerlain vanhassa pullossa, ennen kuin ne laitettiin kaikki tylsiin mehiläispurnukoihin. Pidän toki niistäkin, mutta pidin enemmän tuoksuille alun perin suunnitelluista pakkauksista. Onko LVMH järkeistämässä tuotantoa ja säästämässä? Monella brändillä on nykyään hyvin yhtenäinen ilme, ja koko ajan enemmän näkee sitä, että kaikki tuoksut laitetaan samanlaiseen pakkaukseen, jossa suurin muuttuja voi olla esimerkiksi etiketin tai korkin väri. Jos joku tietää, niin kerro meille muillekin!

Yritys kuitenkin tyssäsi loppukuusta, kun toinen tuoksuharrastaja möi näytepakettia Fragrance du Boisin tuoksuista, ja pitihän niitä kokeilla! En tosin mieltynyt yhteenkään niistä, ja olen jo laittanut nämä eteenpäin. Pienimuotoinen huti, vaikka olikin ihan mielenkiintoista haisteltavaa.

Fragrance du Bois -näytteitä

Tässä kuussa opin:

Kannattaa oikeasti panostaa ammattilaispalveluihin, jos haluaa rahoilleen kunnolla vastinetta! Ei sillä, että olisin oikeasti lukiovuosien jälkeen edes harrastanut kotivärjäilyjä tai leikkauksia, mutta sama pätee myös muuhun kauneudenhoitoon. Esimerkiksi ammattilainen saa kynsilakan levittymään paljon tasaisemmin kuin mitä itse omalla vasurilla ikinä, ja tulos on myös kestävämpi.

Opin myös, että budjetilla täytyy olla selkeä fokus ja soveltamisalue, ja tässä kuussa tuli ajankohtaiseksi pohtia, voisiko vaatteet, kengät ja asusteet siirtää kokonaan omaan kausittaiseen budjettiinsa. En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, mutta otan tämän haasteena käydä oma vaatekaappi läpi ja jaotella vaatteet vaikka kapseleihin tai johonkin. Jos olisi varaa tai tietäisin mistä kysyä, ostaisin hyvin mielelläni tämänkin palvelun…

Ja oli mikä oli, palvelut tai edes kokonaiset tuotteet ovat yleensä monin verroin parempia hankintoja kuin tuoksunäytteiden kaltainen pikkusälä, joista on hankala luopua. Tämän kuun tuoksunäytesummalla olisi saanut jo kokonaisen pullon jotain hajuvettä, josta oikeasti tykkää, tai säästöön ison osan jonkin kalliimman pullon hinnasta. Lisäksi kelsiturkki ja tuoksunäytteet veivät yhteensä leijonanosan kuukauden budjetista, ja olivat melkein täysiä huteja kaikki. Eli nyt kävi näin. Maito on jo maassa, enkä aio nyt soimata itseäni tästä, mutta pitihän se tämäkin oppitunti näköjään kerrata. Viime vuoden helmikuussa kävi lähestulkoon samoin.

Kertokaa tekin, millaisiin palveluihin te mieluusti laitatte rahaa! Entä mitä teette mieluimmin kotona? Ja toisaalta, oletteko itse tunnistanut omassa kulutuksessa tiettyjä vaaranpaikkoja?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *